Studentai prisibeldė į Kauno savivaldybės duris: keisis 18-ojo autobuso maršruto tvarkaraštis | Kas vyksta Kaune

Studentai prisibeldė į Kauno savivaldybės duris: keisis 18-ojo autobuso maršruto tvarkaraštis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ne vienerius metus Akademijos miestelyje studijuojančią, gyvenančią ir dirbančią Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) bendruomenę vargino susisiekimo viešuoju transportu su Kauno miestu problema.

Esminis iššūkis, su kuriuo susidūrė VDU bendruomenės nariai – per retai važiuojantis 18-likto maršruto autobusas, kuris yra vienas iš pagrindinių norint susisiekti su Kauno miesto centru.

Spalio mėnesį Vytauto Didžiojo Universiteto Studentų atstovybė (VDU SA) inicijavo socialinį renginį – „Karučių akcija“, kurios pagrindinis tikslas, kūrybiškais būdais ir šaržuojant susidariusią situaciją, atkreipti dėmesį į varginančią susisiekimo problemą.

Kaip rašoma VDU SA pranešime žiniasklaidai, dar net neįgyvendinta akcija sulaukė susidomėjimo ne tik iš Universiteto bendruomenės narių, tačiau ir iš Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių atsakingų asmenų.

Po ilgų derybų, įvertinus maršrutų dažnumo reikiamumą, buvo pasiekti kompromisai.

„Apie šią problemą diskutavome jau daug metų iš eilės, manėme, jog to nepavyks įgyvendinti, tačiau džiaugiuosi, kad studentų balsas buvo išgirstas, įrodėme studentiško kūrybiškumo galią ir VDU bendruomenei galime suteikti patogesnį susisiekimą su Akademijos miesteliu“, – pasiektais rezultatais dalinasi į derybų procesą įsitraukusi VDU SA prezidentė Emilija Drabužinskaitė.

VDU SA džiaugiasi, jog gali informuoti, kad pavyko pasiekti apčiuopiamų rezultatų ir jau nuo kovo 12 d. 18-likto autobuso maršruto tvarkaraštis buvo papildytas dešimčia naujų maršruto laikų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA