Išskirtinė Lietuvos moksleivių drąsa: galimybę dalyvauti pasaulio čempionate paaukojo atsisakydami varžytis su rusais | Kas vyksta Kaune

Išskirtinė Lietuvos moksleivių drąsa: galimybę dalyvauti pasaulio čempionate paaukojo atsisakydami varžytis su rusais į finalą pateko visos trys Lietuvos komandos

Soc. tinklų nuotr.

Lietuvos moksleivių robotikos komandos parodė savo super gebėjimus Europos robotikos čempionate Italijoje. Galimybę dalyvauti pasaulio čempionate moksleiviai paaukojo atsisakydami varžytis su rusų robotikos komanda.

Šiomis dienomis Italijoje vyko tarptautinės robotikos varžybos. Stipriausios Europos komandos varžėsi dėl galimybės vykti į pasaulines varžybas, prilygstančias robotikos olimpiadai, Hjustone (JAV). Nuo pat pirmos akimirkos, kai Lietuvos komandos sužinojo, kad čempionate Italijoje dalyvaus rusų komandos, teko permąstyti visą savo veiklą.

Dvi Lietuvos komandos – kauniečiai „Litbot“ ir vilniečiai „Lituanica X“ – dėl to buvo diskvalifikuotos, negavo apdovanojimų, tačiau laimėjo visų širdis. Tuo metu Komanda „Lituanica – Vilnius Lyceum robotics“, kuriems neteko vienoje grupėje varžytis su rusais, iškovojo bilietą į Hjustoną.

Vėliau paskelbta, kad jungtinė 2 lietuvių, Vilniaus licėjaus bei Kauno jėzuitų gimnazijos komanda, ir rumunų komanda laimėjo antrąjį kelialapį į finalą eliminuodami rusus.

„Įtampos kupinose „FIRST Tech Challenge“ varžybose Italijoje Kauno jėzuitų gimnazija Robotikos komanda šiandien pademonstravo išskirtinę drąsą – galimybę dalyvauti pasaulio čempionate paaukojo atsisakydami varžytis su rusų robotikos komanda! Galiausiai, patekę į finalą, jie užėmė 1-ą vietą aljanse su kitomis 2 komandomis. Esate didžiausia dovana ir laimėjimas Lietuvai!!!“ – sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ skelbė Kauno jėzuitų gimnazija.

„Lietuvos moksleivių robotikos komandos parodė savo super-gebėjimus Europos robotikos čempionate Italijoje! „Lituanica – Vilnius Lyceum robotics“ buvo atrinkta skirsti į Pasaulio čempionatą JAV. „Lituanica PlumBum“ ir Kauno jėzuitų gimnazijos komanda „LitBot“ kartu su komanda-partnere iš Rumunijos nugalėjo robotų kovose, o „Lituanica X“ su partneriais užėmė antrą vietą.

Šių pergalių pasiekti nesutrukdė varžybų organizatorių keliami išbandymai. „Lituanica X“ ir „LitBot“ parodė, kad principai ir vertybės yra aukščiau negu pergalių siekis! Keliuose robotų mačuose jos atsisakė tapti po neutralia vėliava dalyvaujančios Rusijos komandos partnere ir pagal varžybų taisykles tuose mačuose susilaukė diskvalifikacijos. Jaunimas visiems varžybų dalyviams ryžtingai parodė, kad būtina remti Ukrainą ir negalima pataikauti Rusijai!“ – socialiniame tinkle „Facebook“ skelbė Lietuvos moksleivių robotikos rinktinės „Lituanica X“ vadovas Algirdas Augustaitis.

Pasididžiavimą tokiu moksleivių sprendimu savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje išreiškė ne tik visuomenės veikėjai, bet ir valdžios atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA