VMI jau grąžino 4,3 mln. eurų GPM permokų | Kas vyksta Kaune

VMI jau grąžino 4,3 mln. eurų GPM permokų

ELTA / Ignas Dobrovolskas 2024/03/11 15:41
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad pajamas šiais metais deklaravo beveik 700 tūkst. gyventojų. VMI Mokestinių prievolių departamento vyresnioji patarėja Stasė Aliukonytė-Šnirienė taip pat teigė, kad gyventojai deklaravo 42 mln. eurų mokėtino ir 215 mln. eurų grąžintino gyventojų pajamų mokesčio (GPM).

„Naujausiais VMI duomenimis, pajamų deklaracijas šiuo metu yra pateikę 686 tūkst. gyventojų: jie deklaravo 42 mln. eurų mokėtino GPM ir 215 mln. eurų grąžintino GPM“, – Eltai perduotame komentare aiškino S. Aliukonytė-Šnirienė.

„Deklaracijas šiais metais iš viso privalo pateikti apie 830 tūkst. gyventojų, jie tą turi padaryti iki gegužės 2 d. Iš privalančiųjų deklaruoti pajamas tai padarė apie 230 tūkst.“ – tikino VMI atstovė.

Taip pat, pasak jos, gyventojams šiemet jau yra grąžinta 4,3 mln. eurų GPM permokų.

VMI komunikacijos vadovė Rūta Asadauskaitė Eltai anksčiau yra sakiusi, kad permoka gyventojams dažniausiai susidaro dėl pritaikyto mažesnio nei priklauso neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD), taip pat dėl GPM lengvatų taikomų gyvybės draudimo, pensijų fondo įmokoms, įmokoms už studijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA