Kauniečiai nebegali susigyventi su prasta kelio būkle: savivaldybės pagalba – kaip numirėliui kompresas | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai nebegali susigyventi su prasta kelio būkle: savivaldybės pagalba – kaip numirėliui kompresas

Jonvabalių takas / Skaitytojų nuotr.

Duobėtas kelias – kauniečiams gyvenimą gadinanti, opi problema. „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė ir Jonvabalių tako gyventojų skundai. Kauniečiai viešai klausia, kiek laiko reikia miestui taupyti, kad būtų pataisyta 300 metrų kelio?

„Kas vyksta Kaune..? Antras Lietuvos miestas ar kaimas? Jeigu miesto dalyje neįsikūręs savivaldybės funkcionierius, gatvės remontuoti nereikia… Net minimaliai, kad būtų pravažiuojama. Kiek rašyta, prašyta nuo 2011 metų, vis nėra lėšų, remontas nenumatytas. Greiderį pasiunčia 3 kart per metus, bet tai – kaip numirėliui kompresas. Kiek laiko reikia miestui taupyti, kad elementariai pataisyti 300 metrų kelio… Jonvabalių takas, Amaliai, Kaunas. Šunys loja, karavanas eina. Gal išgirs kažkas, kas turi nors kažkiek sąžinės…“, – kelio būkle skundėsi kaunietis.

Vyras pridūrė, kad Jonvabalių tako gatvė dėl susidariusių duobių pravažiuojama tik labai lėtai.

„Nei išvažiuot, nei parvažiuot. Lyg ir ne visos viltys palaidotos, jei kažkas gali „sudrumsti vandenį“. Jei minimoje gatvėje gyvena tik keletas „rinkėjų“, tai kam „tratinti“ biudžetą, juk yra, kur dėti pinigus! Tarybiniais laikais ši gatvė buvo asfaltuota… Bet be priežiūros tai liko prisiminimuose…“, – prašydamas pagalbos rašė kaunietis.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, gatvių greideriavimo darbai Kaune atliekami du kartus per metus – pavasarį ir rudenį.

„Žiemą žvyruotų gatvių priežiūra neatliekama. Gyventojų prašymu specialistams įvertinus būklę, gali būti atlikti papildomi greideriavimo darbai. Mieste iš viso yra apie pusantro tūkstančio gatvių. Jos asfaltuojamos prioritetų tvarka. Pirmiausia atsižvelgiama į arterines, kuriose yra intensyvūs viešojo transporto maršrutai, taip pat švietimo ir gydymo įstaigos“, – teigė A. Pakalniškis ir pridūrė, kad gyventojai visada turi galimybę paspartinti procesą, padengdami 50 procentų išlaidų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Jonvabalių gatve kauniečiai jau skundėsi 2017 metais, panašu, kad kelio būklė per tiek metų nepagerėjo.

Remontuojamų gatvių sąrašą ir jų eiliškumą pagal balus Kauno mieste galima rasti čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA