Paskelbtas remontuojamų gatvių sąrašas ir jų eiliškumas pagal balus Kauno mieste | Kas vyksta Kaune

Paskelbtas remontuojamų gatvių sąrašas ir jų eiliškumas pagal balus Kauno mieste politikai tvirtins taryboje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kitą antradienį vyksiančiame posėdyje Kauno taryba svarstys klausimą „Dėl Kauno miesto gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo ir priežiūros darbų 2024–2026 metų prioritetinio sąrašo patvirtinimo“, kuriame numatyta remontuoti beveik 200 Kauno gatvių. Į sąrašą pateks ir nebaigti projektavimo, remonto darbai bei tęstiniai kapitalinio remonto ir rekonstravimo projektai. Sprendimo projektą parengė Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Gedgaudienė.

Kaip nurodoma projekto aiškinamajame rašte, projekto tikslas yra „užtikrinti vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūrą, taisymą, tiesimą, saugaus eismo organizavimą, bei vadovaujantis Finansavimo lėšų, skirtų Kauno miesto savivaldybės vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti, taisyti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti, naudojimo ir skirstymo, objektų eiliškumo nustatymo tvarkos aprašu, patvirtintu Kauno miesto savivaldybės tarybos 2021 m. birželio 22 d. sprendimu Nr. T-272, patvirtinti Kauno miesto gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo ir priežiūros darbų 2024–2026 metų prioritetinį sąrašą (toliau – Sąrašas).“

Priėmus teigiamą sprendimą, tikimasi, jog Savialdybės bei kitų finansinių šaltinių lėšų panaudojimas bus tikslingas gatvių remonto darbams, kurie atitiks šiuolaikinius reikalavimus Kauno miesto gatvių būklei, saugesnėms eismo sąlygoms, mažesnėms išlaidoms už patirtas žalas dėl netinkamos gatvių būklės išlaikymo.

Lėšų poreikis ir šaltiniai – Savivaldybės biudžeto lėšos, numatytos 2024-2026 metų Strateginiame veiklos plane bei Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos.

Prieš metus, vasario 5-ąją, vykusiame Miesto ūkio ir paslaugų komiteto posėdyje, Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis nurodė, jog numatytas Vilijampolės transporto mazgo remontas bus susijęs su numatytomis Kėdainių tilto statybomis.

Šilainiuose gatves remontuoti numatyta atsižvelgiant į pėsčiųjų ir dviračių takų tinklo plėtrą.

Tarybos narys Karolis Stirbys iškėlė klausimą apie sutrikusią avarinės tarnybos veiklą, kai gyventojai praneša apie pastebėtas išdaužas kelyje ir pasiūlė sukurti patogią sistemą kauniečiams. A. Pakalniškis patikino, jog kitos sistemos miestui diegti nereikia, nes atsakingos įmonės savo darbus atlieka ir reaguoja į pranešimus bei seka kitas platformas renkant aktualią informaciją apie duobes mieste.

Gatvės perkeltos iš praėjusio laikotarpio programos

Sprendimo projekte nurodoma, jog į Sąrašą turėtų būti perkelti 2023-2025 metų programoje numatyti ir nebaigti projektavimo, remonto darbai bei tęstiniai kapitalinio remonto ir rekonstravimo projektai.

Tęsiamų ir iš praėjusio laikotarpio perkeltų darbų prioritetinis sąrašas ir numatytos lėšos

2024-2026 metų darbų prioritetų sąraše įrašytos 189 Kauno gatvės, kuriose bus atlikti projektavimo, rekonstravimo, remonto darbai. Visų gatvių remontui numatyta 138 mln. 53 tūkst. Eur, kurie bus paskirti iš biudžeto, LAKD ar Europos sąjungos lėšų.

Reikia atkreipti dėmesį, kad gatvės bus remontuojamos pagal surinktą balų skaičių, kurį galite pasitikrinti žemiau esančioje lentelėje įvedus reikiamos gatvės pavadinimą. Jei jūsų ieškomos gatvės sąraše nėra, tikėtina, kad ji bus remontuojama ne anksčiau kaip 2027 m.

Gatvių tvarkymo sąrašas pagal balus 2024-2026 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA