Kauniečių šeima prašo pagalbos: negavus vaistų, trys mergaitės gali likti be mamos | Kas vyksta Kaune

Kauniečių šeima prašo pagalbos: negavus vaistų, trys mergaitės gali likti be mamos

„Facebook“ nuotr.

Donatas ir Inesa Vasiljevai bei jų trys dukrelės – jauna Kaune gyvenanti šeima. 2022 m. kovą šių žmonių gyvenimus sukrėtė skaudi žinia. Inesai, kuri tuo metu buvo 29-erių metų amžiaus, buvo diagnozuotas retos ir agresyvios formos IV stadijos tulžies latakų vėžys su reta genetine mutacija (intrahepatinė cholangiocarcinoma). Tikimybė pasveikti – minimali, tačiau šeima nepraranda vilties ir prašo visuomenės pagalbos.

Vėžys, kaip žinoma, yra klastinga, aukų nesirenkanti liga. Jauna moteris, atradusi mokytojos pašaukimą, turėjo išgirsti širdį draskančią diagnozę.

Kaip Inesa teigia savo įraše socialiniame tinkle „Facebook“, tolimesnis gydymas Lietuvoje nėra įmanomas.

„Dabar gydytoja siūlo trečiąjį kursą. Reikalingi vaistai „Pemigatinib“ padėtų toliau kovoti su liga, tačiau bėda ta, kad šis vaistas Lietuvoje dar neregistruotas ir nekompensuojamas.

Laikas man nepalankus. Liga progresuoja greičiau nei šio vaisto kompensavimo mechanizmas. Mėnesio kurso kaina svyruoja nuo 14 000 €“, – rašė moteris.

Laukėsi trečios atžalos, tačiau likimas turėjo kitų planų

„Gyvenom ramų, laimingą ir aktyvų gyvenimą su dviem mažametėmis dukrytėmis ir trečiosios laukimu, tačiau likimas turėjo mums kitų planų“, – socialiniame tinkle dalinosi moteris.

„Kelias su šią liga prasidėjo dar belaukiant trečiosios dukrelės atkeliavimo į šį pasaulį. Vos tik jai gimus, išgirdau negailestingą diagnozę – daugybiniai vėžiniai dariniai kepenyse. Daug ašarų, nesibaigiantys minčių srautai galvoje ir vienintelis tikslas – išgyventi! Pamatyti augančias, švytinčiomis akimis į gyvenimą su meile žengiančias tris savo mergaites“, atvirai teigė įrašo autorė.

Pasak moters, gydymas yra itin sunkus. „16 chemoterapijos kursų, 6 imunoterapijos kursai ir po metų laiko vis nepasiduodanti liga – plitimas į plaučius, nauji daugybiniai dariniai kepenyse. Sekantis 12 chemoterapijos kursų gydymas, ir vis dar nepasiduodanti liga. 2 metai intensyvios kovos ir viltis gauti reikiamus, veikiančius vaistus.“

Be mamos gali likti trys dukrytės

Astrėjai – septyneri, jos sesei Amelijai – penkeri, o jauniausiai šeimos atžalai Rusnei – dar nėra net dvejų. Kitais metais jos, negavus veikiančių vaistų, gali prarasti mamą.

„Žiūrėdama į mažiausiąją, dažnai galvoju: „Ji manęs net neprisimintų“. Stebėdama dukras dažnai susigraudinu, pravirkstu. Galvoje vis sukasi mintys – jei manęs nebebus…“ – jautriais išgyvenimais dalijasi trijų mergaičių mama.

Ji teigia, jog vyriausia, septynerių metų dukra ją apkabino ir su ašaromis akyse klausė: „Ar tu, mama, numirsi ir paliksi mus?“

Prisidėti gali kiekvienas

„Tai tikrai neįtikėtinai, nesuvokiamai sudėtingas laikotarpis, kuriame turiu išlikti stipri dėl savo mergaičių, vyro ir artimųjų. Jie tapo stiprybės ir motyvacijos šaltiniu. Kasdien mane moko judėti į priekį ir nepasiduoti. Šis netikėtas gyvenimo posūkis mane išmokė branginti džiaugsmus, laiką kartu ir mus ištinkančias nelaimes“ – rašė jauna moteris. „Jūsų širdies gerumas ir dosnumas gali pakeisti pasaulį. Ačiū, kad esate.“

Inesai ir jos šeimai padėti galite aukodami pervedant pinigus labdaros fondui, arba skiriant 1,2 % nuo GPM.

Gavėjas: Inesos labdaros ir paramos fondas
Swedbank
LT727300010183863909
Swift kodas: HABALT22
Mokėjimo paskirtis: parama
El. paštas: inesoslabdarosfondas@gmail.com
Paypal adress: inesoslabdarosfondas@gmail.com

Taip pat galite skirti savo 1,2% GPM
Inesos labdaros ir paramos fondas
Swedbank LT727300010183863909

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA