Kauno rajone populiarins piligriminį turizmą | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone populiarins piligriminį turizmą

/ KRS nuotr.

Kauno rajono savivaldybė, Šv. Jokūbo kelio asociacija „Camino Lituano“, Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras (KRTVIC), Kauno rajono muziejus bei asociacija Panevėžiuko kaimo bendruomenė pasirašė memorandumą dėl Šv. Jokūbo kelio „Camino Lituano“, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

Šis susitarimas skatins kultūrinį, pažintinį, piligriminį vietinį ir atvykstamąjį aktyvų turizmą Kauno rajone.

„Įvairūs pėsčiųjų pažintiniai, piligriminiai, kultūriniai takai įpučia gyvybės į mūsų miestelius. Ačiū Šv. Jokūbo kelio asociacijai „Camino Lituano“, kad esate kartu su mumis. Piligrimystė yra labai populiari mūsų krašte, kur keliautojai ne tik gali pažinti Kauno rajoną, pabendrauti, pažinti save. Tikiu, kad mūsų draugystė stiprės ir kasmet augs“, – pabrėžė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

„Camino Lituano“ – tai 500 kilometrų šiuolaikinis piligrimų kelias, besidriekiantis per visą Lietuvą ir prisijungiantis prie Europos tarptautinio Šv. Jokūbo kelių tinklo. Kauno rajone driekiasi 20,1 km trasa: nuo Panevėžiuko iki Biliūnų. Kelias sužymėtas kas 300-500 m Šv. Jokūbo kriauklėmis-rodyklėmis, kiekvieno pabaigoje yra nakvynės vieta.

/ KRS nuotr.

Kelio markiravimo darbai pakaunėje pradėti dar 2018 m. Kauno rajone šiuo metu pastatyta 35 specialiai sukurti ženklai su Kauno rajono ir Camino Lituaco logotipais. Atkarpoje Panevėžiukas – Onupio sodyba pastatyta 19 ženklų, Onupio sodyba – Raudondvaris – 9, Rokeliai – Margininkai – 7 ženklai. Artimiausi KRTVIC planai – sužymėti kelią nuo Vilkijos iki Raudondvario.

Kelionę per Kauno rajoną piligrimai pradeda žingsniuodami link Žemaitkiemio dvaro, pakeliui aplankę Krivėnų tvenkinį, Piepalių piliakalnį. Užsukę į Babtyną – Žemaitkiemio dvarą piligrimai gali ne tik pailsinti kojas po ilgo žygio, bet ir pasigrožėti dvaro teritorija, apžiūrėti skulptūras, menančias didingus Lietuvos laikus, akis paganyti senovinių automobilių ekspozicijoje. Toliau maršrutas veda link Kačiūniškės kaimo, paskui – Nevėžio kraštovaizdžio draustiniu į Biliūnus. Iš Biliūnų kelias suka į Bernatonių piliakalnį, o iškart už jo – Raudondvaris.

„Džiaugiamės, kaip aktyviai Kauno rajonas nuo pat pradžių įsijungė į „Camino Lituano“ kelio kūrimą. Šis memorandumas, kurį pasirašė šiandien, yra mūsų gražios draugystės ženklas“, – sakė Šv. Jokūbo kelio asociacijos „Camino Lituano“ valdybos pirmininkas Marius Minkevičius.

Asociacijos atstovai užsiminė, kad yra ieškoma naujų „Camino Lituano“ maršrutų Kauno rajone.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA