Dėl fiktyvaus sūnaus įdarbinimo nuteista buvusi Kauno gimnazijos direktorė | Kas vyksta Kaune

Dėl fiktyvaus sūnaus įdarbinimo nuteista buvusi Kauno gimnazijos direktorė

BNS 2024/02/22 17:50
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teismas nuteisė buvusią Antano Smetonos gimnazijos direktorę ir dar tris asmenis, kai ši fiktyviai mokykloje įdarbino savo sūnų ir dar vieną asmenį.

Kaip ketvirtadienį paskelbė prokuratūra, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, Kauno apygardos teismas buvusią Kauno Antano Smetonos gimnazijos direktorę Violetą Balčiūnienę pripažino kalta dėl turto iššvaistymo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo arba disponavimo suklastotu dokumentu ir turto pasisavinimo.

Prokurorė Svetlana Zabielinienė teismui pateikė įrodymus apie tai, kad V. Balčiūnienė kartu su gimnazijos raštvede nuo 2018 iki 2021 metų buvo fiktyviai įdarbinusios gimnazijoje du asmenis, iš kurių vienas – buvusios direktorės sūnus.

Tokiu būdu buvo pasisavinti ir iššvaistyti beveik 36 tūkst. eurų bei iš „Sodros“ lėšų nepagrįstai išmokėtos ligos išmokos fiktyviai įdarbintam sūnui.

Be V. Balčiūnienės teismas nuteisė ir gimnazijos raštvedę bei fiktyviai įdarbintus asmenis.

Raštvedė nuteista dėl dokumentų klastojimo, padėjimo V. Balčiūnienei piktnaudžiauti tarnyba dėl turtinės naudos, pasisavinti ir iššvaistyti jos žinioje buvusias savivaldybės lėšas, padėjimo direktorės sūnui įgyti svetimą turtą.

Buvusiai gimnazijos direktorei teismas skyrė galutinę 7 tūkst. eurų baudą, gimnazijos raštvedei – 6 tūkst. eurų baudą, fiktyviai įdarbinti asmenys turės sumokėti po 5 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Šis teismo sprendimas nėra įsigaliojęs ir per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA