Teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės girtą vairavusį ir moterį partrenkusį Kauno kardiologą | Kas vyksta Kaune

Teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės girtą vairavusį ir moterį partrenkusį Kauno kardiologą

R. Tenio, Kauno klinikų nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje R. U. kaltintas dėl dviejų Baudžiamojo kodekso straipsnių – dėl transporto priemonės vairavimo neblaiviam (BK 281-1 str. 1 d.) bei kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo (BK 281 str. 2 d).

Nustatyta, jog 2023 m. rugpjūčio 23 d. R. U. vairavo automobilį „Volvo XC60“ būdamas neblaivus ir nesuvaldęs transporto priemonės partrenkė pėsčiąja, kuriai dėl šio įvykio buvo konstatuotas nesunkus sveikatos sutrikdymas. Šio įvykio metu R. U. buvo nustatytas 2,35 promilių neblaivumas, rašoma Kauno apylinkės teismo internetinėje svetainėje.

Teisiamųjų posėdžių metu R. U. gailėjosi ir pripažino savo kaltę, kartu su gynėju prašė jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Teisme jis paaiškino, kad prieš važiuodamas išgėrė butelį putojančio vyno, tačiau, kadangi jautėsi gerai, apie galimas pasekmes nesusimąstė.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi Kauno apylinkės prokurorė savo baigiamojoje kalboje taip pat teismui siūlė atleisti R. U. nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Teismas, įvertinęs visus byloje esančius duomenis, atsižvelgė į kaltinamojo asmenybę, jog jis anksčiau nėra teistas, visiškai pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, teigė, kad tai pirmas ir paskutinis kartas, kai vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus. Teismas atsižvelgė ir į tai, kad R. U. atsiprašė nukentėjusiosios ir siūlė jai pagalbą. Tai leido teismui daryti išvadą, kad kaltinamasis laikysis įstatymų ir nedarys naujų nusikalstamų veikų

2024 m. vasario 22 d. Kauno apylinkės teismas nusprendė R. U. atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą 2 metų laikotarpiui be užstato ir baudžiamąją bylą nutraukti.

R. U. taip pat paskirtos baudžiamojo poveikio priemonės – draudimas naudotis vairuotojo teisėmis 2 metų laikotarpiui bei automobilio konfiskavimas.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA