Paaiškėjo paskutiniai dalyviai, kurie kausis dėl kelialapio į didžiąją Euroviziją | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo paskutiniai dalyviai, kurie kausis dėl kelialapio į didžiąją Euroviziją

delfi.lt 2024/02/11 09:57
/ DELFI, A. Ufarto nuotr.

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ gerbėjai išvydo jau paskutinį, penktąjį pusfinalį. Paaiškėjo, kokie dar du dalyviai pasirodys finale ir turės galimybę kovoti dėl pirmosios vietos.

Šiais metais „Eurovizijos“ dainų konkurse dėl pergalės kovojo 40 grupių ir atlikėjų. Nacionalinis dainų konkurso finalas vyks vasario 17 dieną ir bus transliuojamas tiesiogiai, jo metu pasirodys iš penkių pusfinalio laidų atrinkti 8 geriausi atlikėjai ir grupės.

Pirmojo pusfinalio metu paaiškėjo, kad į kitą etapą keliauja „VB gang“ su daina „KABOOM!!!“ ir Silvester Belt su „Luktelk“. Po antrojo pusfinalio į finalą pateko „Žalvarinis“ su daina „Gaudė Vėjai“ ir Aistės kūrinys „Hero“. Pasibaigus trečiajam pusfinaliui paaiškėjo, kad finale pasirodys „Shower“ ir „Pluie de Comètes“, o ketvirtajame pusfinalyje nugalėjo Monika Marija ir „Il Senso“.

Penktojo konkurso pusfinalio metu pasirodė šie dalyviai: Emilija V „Trophy Wife“, Freya Alley „Serenade“, Kàro „Weightless“, Lina Štalytė „Perfect“, Petras „Run“, „Queens of Roses“ „Walk through fire“, „The Roop“ „Simple Joy“, April Frey „New Years“.

Laidos pabaigoje paaiškėjo, kad finale pasirodys „Queens of Roses“ ir „The Roop“.

Komisijos balai penktajame pusfinalyje: Emilija V – 3, Freya Alley – 4, Lina Štalytė – 5, Kàro – 6, Petras – 7, April Frey – 8, „Queens of Roses“ – 10, „The Roop“ – 12.

Žiūrovų balai penktajame pusfinalyje: Emilija V – 3, Petras – 4, Kàro – 5, April Frey – 6, „Queens of Roses“ – 7, Freya Alley – 8, Lina Štalytė – 10, „The Roop“ – 12.

Bendri komisijos ir žiūrovų balai: Emilija V – 3, Kàro – 4, Petras – 5, Freya Alley – 6, April Frey –7, Lina Štalytė – 8, „Queens of Roses“ – 10, „The Roop“ – 12.

2024 metų nacionalinė atranką sudaro penki pusfinaliai, kuriuose pasirodo po 8 žinomus atlikėjus. Iš kiekvienos laidos 2 geriausiai komisijos ir žiūrovų įvertintos dainos patenka į finalą, kuris vyks vasario 17 dieną ir bus transliuojamas tiesiogiai. Pirmąjį pusfinalį žiūrovai galėjo išvysti sausio 13 dieną.

Nacionalinės atrankos nugalėtojas paaiškės bendrai priimant sprendimus, kuriuose dalyvauja ir televizijos žiūrovai, ir komisija. Šios komisijos sudėtis kiekvienoje laidoje skiriasi. Komisijos balsavimo rezultatai yra skelbiami kiekvienos pusfinalio laidos pabaigoje – tai atsargumo priemonė, siekiant, kad komisijos vertinimai nedarytų įtakos žiūrovų balsavimui.

2024 m. atrankoje naujovė – galutinį sprendimą kas keliaus į Švediją, Lietuvos vardu, lems žiūrovai. Vadovaujantis naujomis taisyklėmis, finale susitinkantys trys, daugiausiai komisijos ir žiūrovų balsų sukaupę atlikėjai scenoje pasirodys dar sykį, tačiau už juos galės balsuoti tik publika.

Penktosios pusfinalio laidos komisijos nariai – Jievaras Jasinskis, Vytautas Bikus, Ieva Narkutė, Ramūnas Zilnys, Tautvydas Gaudėšius.

Žiūrovų balsavimas pradedamas nuo pirmos laidos, publikos balsavimo rezultatai skelbiami tik programos pabaigoje. Visą atrankos balsavimo eigą prižiūri audito įmonė.

Iš žiūrovų balsavimo surinktų lėšų dalis, atitenkanti LRT, bus skirta nacionalinės atrankos nugalėtojo pasiruošimui atstovauti Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse, vyksiančiame 2024 m. gegužės 7–11 d. Malmėje, Švedijoje. Tokią teisę Švedijai iškovojo Loreen, laimėjusi šį konkursą 2023 m. Pernai, renginį organizavo Didžioji Britanija, nugalėtojos Ukrainos vardu. 2024 metais tai bus 68-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/veidai/eurovizija/paaiskejo-visi-dalyviai-kurie-kausis-del-pirmos-vietos-eurovizijos-finale-95849695

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA