Kaip reikia važiuoti Rokų gatve, kad neprakirstumėte padangų? | Kas vyksta Kaune

Kaip reikia važiuoti Rokų gatve, kad neprakirstumėte padangų?

Rokų gatvę kauniečiai įvardija kaip vieną blogiausių visame mieste. Gatvė duobėta, kur ne kur palopyta, tačiau, kaip teigia kauniečiai, tai problemos neišsprendžia – gatvės būklė labai prasta, o įvažiavus į duobę atsiranda tikimybė prakirsti automobilių padangas. Vis dėlto, Kauno savivaldybės atstovas teigia, kad artimiausiu metu šios arterijos rekonstrukcija nenumatyta.

„Viena tragiškiausių gatvių visam Kaune. Važiuoji kaip slalome, kad išvengtum kraterių. Šita gatvė tokios būklės jau nuo neatmenamų laikų. Kartais palopyja, bet problemos nesprendžia, nes visas kelias – linksmieji pražūties kalneliai“, – apie pojūčius važiuojant Rokų g. rašė naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Naujienų portalas jau sausio pabaigoje socialinio tinklo Facebook paskyroje dalijosi vaizdo įrašu, kuriame matyti itin prasta gatvės būklė.

Pažymėtina, kad dalis Rokų prie Kauno miesto prijungti dar 1997-iais, tačiau dar ir dabar gatvė tik palopyta, o pėstieji turi klampoti per molingą šalikelę.

Po paviešintu vaizdo įrašu plūdo kauniečių komentarai ir pastebėjimai apie Rokų gatvę. Gyventojai dalijosi ir žurnalistų prašė atvykti nufilmuoti bei parodyti, jog panaši ir blogesnė situacija matoma ir kitose miesto vietose.

„Na, meras čia nelabai važinėja, tai ir remontuoti neskuba. Mes čia vieną dieną su žmona sugeneravome tokią idėją, kad reikia Rokuose, gimnazijoje, dar kur nors kitur suorganizuoti kokias nors šventes ir būtinai pakviesti merą, kad atvažiuotų… Gal pamatytų, kad jo „Porsche“ nelabai tokiomis gatvėmis pravažiuos…

Rokai visada buvo tragedija. Mes išvis dar nelkalbam apie aplink esančias gatves, ypač tas, vedančias link kolektyvinių sodų, kur miestas visą laiką vengė atsakomybės bet kokius veiksmus daryti. Yra nuokalnės/įkalnės, kurių žiemomis niekas netvarko taipogi, nekalbant jau dar apie tai, kad tos vietovės turėjo seniai projektus, kurie nebuvo įgyvendinti jau prieš gerus 15 metų“, – komentarų skiltyje pastebėjimus reiškė kauniečiai.

Kaune tyko duobės „žudikės“ – kas atsakingas ir kokių veiksmų imtis apgadinus automobilį?

Kaunietė Inga teigė, kad prakalbinti miesto savivaldybės atstovus dėl minimos gatvės remonto – neįmanoma misija. Pasak jos, savivaldybė gyventojams į elektroninius laiškus atsakyti nėra linkusi.

„Gal galėtų „Kas vyksta Kaune“ pakalbinti savivaldybę? Randu projektą, randu patvirtintą finansavimą, randu kelio prioritetinę eilę, tačiau savivaldybė į email neatsako. Sulauksim Rokų g. remonto šiais metais ar ne? Ir jei šiais, tai kada?“ – klausimus po vaizdo įrašu uždavė moteris.

Dėl gatvės remonto planų naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ atsakymą suteikė Kauno savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, kuris tikino, kad Rokų g. techninį projektą savivaldybė jau turi, bet artimiausiu metu šios arterijos rekonstrukcija nėra numatyta.

„Tačiau gatvėje ir toliau tvarkysime atsiveriančias pavienes duobes. Tikėtina, kad kompleksinis šios gatvės tvarkymas galėtų prasidėti 2025–2026 metais“, – naujienų portalui komentavo A. Pakalniškis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA