Šilainių baseino rekonstrukcija tapo kantrybės išbandymu kauniečiams | Kas vyksta Kaune

Šilainių baseino rekonstrukcija tapo kantrybės išbandymu kauniečiams

/ R. Tenio nuotr.

Baltų prospekte esantis Šilainių baseinas aptvertas dar praėjusių metų pabaigoje – vykdoma baseino rekonstrukcija, planuojama, kad po jos pastatas pailgės kone perpus. Vis dėlto, būsimi patogumai kauniečiams tapo kantrybės išbandymu ir esamais nepatogumais dabar. Šalia rekonstruojamo Šilainių baseino gyvenantys miestiečiai skundžiasi, kad statybininkai užsitvėrė kelią, o gyventojams įvažiuoti į kiemą tapo nebeįmanoma.

„Gyvenu Jotvingių g. 14 name, prie rekonstruojamo Šilainių baseino. Įvažiuoti į kiemą tapo nebeįmanoma – statybininkai užėmė kelią, skirtą įvažiuoti į kiemus.

Gyventojus nukreipė važiuoti per šaligatvių bordiūrus ir žalią veją. Mes priversti laužyti automobilius ir darkyti žalia veją“, – teigė į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ besikreipęs gyventojas.

Kitas kaunietis (taip pat gyvenantis name prie rekonstruojamo baseino) dėstė tuos pačius nusiskundimus dėl jau minėtų nepatogumų, teigdamas, kad gyventojai yra priversti gadinti žalią veją.

„Padėkite! Statybininkai užsitvėrė kelią, vedantį į mūsų kiemą. Kieme yra 4 namai. Kad patektume namo, turime važiuoti pro Baltų pr. 4 namo kampą, per žalią veją, kuri jau pavirto į purvą.

Kodėl pelno siekianti įmonė nepasidaro sau laikino kelio, o naudojasi keliu, skirtu gyventojams? Mes tik norim saugiai išvažiuoti ir grįžti į namus“, – nuogąstavo gyventojas.

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ Kauno miesto savivaldybės administracijos Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius teigė, kad mieste, o ypač tankiai apgyvendintame mikrorajone, rangovui tenka taikytis prie esamų sąlygų.

„Atliekant Šilainių baseino rekonstrukciją statybininkams nėra itin patogu atsivežti ir išsikrauti statybines medžiagas. Tačiau rangovas stengiasi dirbti taip, kad tai turėtų kuo mažiau įtakos aplinkinių gyventojų kasdienybei.

Dėl šios priežasties laikinai įrengiamos tvoros, praėjimai. Esant būtinybei netgi ribojamas statybų laikas. Pagrindinis proceso tikslas – pastatyti modernų baseiną, pritaikytą vaikams, senjorams ir netgi žmonėms su negalia. Visi laikini nepatogumai – vardan didelių patogumų ateityje. Atsiprašome už laikinus nepatogumus“, – komentavo V. Abramavičius.

Griaunamas senasis Šilainių baseinas

Kaip anksčiau pranešime žiniasklaidai skelbė Kauno miesto savivaldybė, rangovai griovimo ir kasimo darbus planuoja vykdyti per visą žiemą, jeigu tam nesutrukdys kritinės oro sąlygos.

Kauno plaukimo mokyklos administruojamą baseiną Šilainiuose rekonstruoja viešą rangos darbų konkursą laimėjusi statybų bendrovė „Verslo“. Darbai kainuos apie 9,82 mln. eurų (su PVM). Rekonstrukciją tikimasi užbaigti iki 2025 metų vasaros.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA