Kruvinas išpuolis Kauno degalinėje: grįžęs iš kalėjimo recidyvistas 4 kartus peiliu smogė policininkui | Kas vyksta Kaune

Kruvinas išpuolis Kauno degalinėje: grįžęs iš kalėjimo recidyvistas 4 kartus peiliu smogė policininkui

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2024/02/02 19:18
Saulius Sankauskas / lryto.lt, G. Bitvinsko ir R. Tenio nuotr.

Kaune sunkiai sužeistas šio miesto policijos pareigūnas per plauką liko gyvas, o keturis kartus, kriminalistų duomenimis, jam degalinės aikštelėje peiliu dūręs recidyvistas stojo prieš teismą – penktadienį prasidėjo pirmas bylos posėdis.

Prokuratūros tvirtinimu, 45 metų kaunietis Saulius Sankauskas policininką užpuolė Šilainių rajone, Žemaičių plente esančioje degalinėje „Circle K“.

S. Sankauskas anksčiau buvo 3 kartus teistas už smurtinius nusikaltimus, tarp jų – ir už žmogžudystę. Teistumas už paskutinį nusikaltimą jam dar nėra išnykęs.

Girtas užpuolikas įniršo ant pareigūno, kuomet šis, norėdamas įsėsti į savo automobilį, privėrė mašinos, kuria buvo atvykęs S. Sankauskas, priekines dureles keleivio pusėje.

Plūsdamas policininką, recidyvistas bandė suduoti kumščiu jam per veidą, tačiau pareigūnas nuo smūgio išsisuko, suėmė S. Sankauskui už kairės rankos ir prirėmė jį prie kėbulo.

Smurtautojas tuo momentu dešine ranką išsitraukė iš kišenės peilį ir smogė pareigūnui peiliu į pilvą ir rankas mažiausiai 4 kartus.

Smarkiai kraujuojantį policininką greitoji pagalba nuvežė į Kauno klinikas.

Nukentėjusiojo gyvybei buvo iškilęs pavojus – medikams pavyko jį išgelbėti, atlikus operaciją.

Po to pareigūnui dar ilgai teko gydytis padarytus sužalojimus. Medicinos ekspertai nustatė sunkų sveikatos sutrikdymą.

Saulius Sankauskas / lryto.lt, G. Bitvinsko nuotr.

Iškart po išpuolio savo kaltę pripažinusiam S. Sankauskui gresia laisvės atėmimas iki 10 metų. Nuosprendžio jis laukia, būdamas suimtas.

Penktadienio popietę teisme planuojama pagarsinti kaltinamąjį aktą, o vėlesniuose posėdžiuose bus apklausiami bylos dalyviai. Tyrėjų duomenimis, S. Sankauskas atostogavusį policininką sužalojo, būdamas neblaivus – jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (2 prom.).

S. Sankauskas į degalinę automobiliu buvo atvykęs ne vienas – prie vairo sėdėjo kitas žmogus.

Išpuolis prieš pareigūną buvo įvykdytas praėjusių metų liepos 24-osios vakarą.

S. Sankauskas praeityje kalėjo už žmogžudystę – jis sudavė aukai peiliu mirtiną smūgį Marijampolės bendrabutyje, per išgertuves, kuriose dalyvavo septynių vyrų kompanija.

Ūmaus būdo, greitai įsiplieskiantis S. Sankauskas tąsyk dūrė į krūtinę 30 metų marijampoliečiui Dimitrijui I., kuris mirė nusikaltimo vietoje.

Grįžęs iš kalėjimo S. Sankauskas toliau įkliūdavo teisėsaugai dėl smurtinių nusikaltimų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA