Naująją „eurovizinę“ dainą ir vaizdo klipą pristatę „The Roop“: reikia nesikartoti | Kas vyksta Kaune

Naująją „eurovizinę“ dainą ir vaizdo klipą pristatę „The Roop“: reikia nesikartoti

„The Roop“ / V. Makovskajos nuotr.

Kartą „Eurovizijoje“ Lietuvai jau atstovavusi grupė „The Roop“ vėl stoja į kovą dėl teisės dalyvauti didžiausiame Europos dainų konkurse. Šiandien jie pristato dainą „Simple Joy“.

Tuo pačiu, jau vasario 10 dieną „The Roop“ į „Eurovizijos“ atrankos sceną žengs su naujo skambesio kūriniu. Charizmatiškieji atlikėjai 2024-uosius pradeda lengvu ritmu ir giliomis mintimis.

Įkvėpė asmeninė patirtis

„Daina yra apie džiaugsmą kasdienybėje – momentus, kai mes jaučiamės pakankami ir užtektini sau. Ko mums reikia, kad save ir savo gyvenimą priimtume pilnai? Kiekvienoje dienoje yra ir šviesos, kuri praveda per sunkius etapus“, – pranešime spaudai pasakojo grupės vokalistas Vaidotas Valiukevičius.

Pasak jo, tam, kad vėl suprastų mažų dalykų prasmę, jam teko įveikti nelengvą gyvenimo etapą. Šie iššūkiai jį įkvėpė.

„Supratau, kad reikia dainuoti apie tai, kas rūpi, kuom gyvenu ir kas skauda. Buvo ilgas laikotarpis, kai sunkiai jutau džiaugsmą, kai atrodė, kad mano pasaulis sprogsta ir nieko nebelieka, – sakė jis. – Tačiau, tai man padėjo iš naujo atrasti džiaugsmą kavos puodelyje, saulės spindulyje, susitikime su artimaisiais. Maži džiaugsmai ir sudaro didžiausią gyvenimo dalį, tik reikia juos pastebėti.“

Kitokie, bet tokie patys

Šiemet „The Roop“ „Euroviziją“ pasiryžę užkariauti tikrumu ir jausmais. Daina „Simple Joy“ nėra panaši į ankstesnį grupės „eurovizinį“ hitą „Discoteque“. Pasak grupės narių, reikia nesikartoti, o judėti toliau.

„Kiekvienas laikmetis turi savo aktualijas ir skambesį. Jaučiame, kad dabar nereikia vienspalvių kostiumų ar griežtos choreografijos. Manome, kad dabar reikia lengvumo su pasišvilpavimu ir paskatinimo tokiu žingsniu keliauti per gyvenimą“, – sakė grupės lyderis.

Pasak jo, šįkart grupei norisi atsigręžti į esminius žmonėms kylančius klausimus ir tikrąsias vertybes – tokias, kaip dirbtinumo kupiname pasaulyje pasimetęs tikrumas.

„Klausantis psichologų išvadų, kad dabartinė visuomenė yra vis labiau depresyvi, ir vis daugiau žmonių neužčiuopia laimės, savaime kyla klausimas: kurgi tas paprastas džiaugsmas? – pasakojo V. Valiukevičius. – Atsakymas akivaizdus: kai priartėjame atgal prie žmogiškos prigimties, kai įsiklausome ir priimame save, kai pradedame jausti dėkingumą už tai, ką jau turime, tuomet laimė grįžta.“

„The Roop“ lyderis V. Valiukevičius / D. Dambrausko nuotr.

Asmeninis iššūkis

Tiek vaizdo klipe, tiek nacionalinės atrankos scenoje grupės vokalistas turi naują patirtį. Vaidotas šią dainą atlieka vilkėdamas šortus. Tai – dar vienas asmeninis iššūkis jam.

„Tik prieš kelerius metus pradėjau nešioti šortus. Seniau gėdijausi savo plonų kojų. Tačiau, dabar džiaugiuosi tuo, ką turiu ir jaučiuosi pakankamas. Tikiuosi, kad įveikdamas savo iššūkį įkvėpsiu ir kitus žmones stoti akis į akį prieš savuosius“, – pasakojo „The Roop“ vokalistas.

Grupė džiaugiasi, kad dainoje skamba ir mišrus choras „Bel Canto“, kuris prisijungia dainos pabaigoje. Jei „The Roop“ dar sykį iškeliautų į „Euroviziją“, „Simple Joy“ būtų pirma Lietuvos daina, kurioje skambėtų choras.

Nori pajusti pilną konkurso dvasią

Jau kartą Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovavę „The Roop“ nariai teigia, kad šįkart, jei pavyktų iškovoti šią teisę, jų pagaliau lauktų visavertė konkurso patirtis.

2021-aisiais, kai Europą jie šokdino daina „Discoteque“, konkursas vyko vis dar galiojant griežtiems pandemijos apribojimams. Todėl jie dar kartą bando iškovoti teisę žengti į didžiąją „Eurovizijos“ sceną ir dalyvauti visaverčiame konkurse.

„Šį kartą norime pajusti pilną konkurso galią ir tvirtai nešti Lietuvos vėliavą toli į pasaulį. Turime patirties, suprantame, kad ne tik daina yra svarbi, bet ir grupės istorija, asmenybės, vizijos. Visa tai turime, neketiname į tai žengti kaip į loteriją, mes paruošėme strategiją“, – sakė V. Valiukevičius.

„The Roop“ / A. Solomino nuotr.

Daugiasluoksnis vaizdo klipas

Dainos vaizdo klipe pasaulį ištinka branduolinė tragedija, ir užfiksuotos paskutinės trys jo gyvavimo minutės. Anot V. Valiukevičiaus, klipe galima įžvelgti net kelis temų sluoksnius, o grupė žiūrovui palieka pasirinkimą iš jų rasti sau artimiausią. Vaizdo klipo idėjos autorė M. Kembrė teigė, jog vaizdo klipo scenarijų jai padiktavo pati daina.

„Klipo idėja užfiksuota dainos tekste, kad laimę žmonės randa išmokę džiaugtis paprastais dalykais. Išgirdusi dainą, pagalvojau, jog dažnai žmonijai būdingas bruožas dalykus suprasti kontrasto principu, todėl klipe Vaidotas tarsi pasimatuoja pasaulio pabaigą, taip išgyvendamas savo dienos rutiną naujomis akimis“, – sakė ji.

Naująją dainą „The Roop“ pristato lietuvių kūrėjos Mijos Kembrės režisuotu vaizdo klipu, kurio gimimu rūpinosi muzikos projektų agentūros „Cunamis Music“ prodiuserės Veronika Tamulionytė ir Kamilė Gaidytė, prodiusavusios ne vieno žinomo Lietuvos atlikėjo vaizdo klipus.

Pamatyti „Simple Joy“ vaizdo klipą ir išgirsti „The Roop“ „eurovizinę“ dainą galite čia:

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA