Į skubų iškvietimą atvykę Kauno rajono medikai rado nuo šalčio pamėlusį kūdikį | Kas vyksta Kaune

Į skubų iškvietimą atvykę Kauno rajono medikai rado nuo šalčio pamėlusį kūdikį

Asociatyvi / A. Vaitkevičiaus nuotr.

Šeštadienį socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalinta istorija apie Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos (GMP) medikų darbą ir neeilinį iškvietimą. Gavę skubų kvietimą vykti pas asmenį, kuriam sužalota koja, medikai nuvyko į vietą. Ten juos pasitiko didžiulė betvarkė, grasinimai peiliu, o lauke rastas vos kelių mėnesių nuo šalčio pamėlęs kūdikis.

„Eilinė darbo diena… Temsta. Lauke šalta, apie -10. GMP medikai gauna kvietimą vykti pas asmenį, kuriam sužalota koja. Situacija galimai rimta, kvietimas skubus, su švyturėliais.

Atvykusius medikus kvietime „pasitiko“ visur didžiulė betvarkė, asocialių namų vaizdas, o juose buvę sužalota koja vyras ir moteris buvo nusiteikę agresyviai, jie turėjo peilį, grasino atvykusiems gelbėtojams. Abu asmenys akivaizdžiai neblaivūs, tęsėsi lyg ir šeimyninis konfliktas… Medikai jautėsi saugiau, nes į šį kvietimą pagal algoritmą dispečeris aktyvavo ir policijos pareigūnus. Pareigūnams teko panaudoti jėgą, siekiant sutramdyti neadekvačius, peiliu besišvaistančius asmenis“, – rašoma „GMP tarnyba. Kauno rajono teritorinis skyrius“ feisbuko paskyroje.

Patalpoje GMP medikams Mildai ir Karoliui pro akis neprasprūdo visur matomi išmėtyti vaikiški rūbeliai, mišinukų likučiai. Teikiant pagalbą ir tikslinantis aplinkybes per raciją su dispečeriu, medikams pavyko išsiaiškinti, kad kvietimo registravimo telefonu metu dispečeris lyg girdėjo kūdikio verksmą. Tik profesionalų nuojautos dėka, medikai ir pareigūnai pradėjo ieškoti kūdikio po visus namus, tačiau namuose paieškos buvo bevaisės.

„Išėję į lauką, medikai pamatė, kaip link jų jau atskuba pareigūnai su netoliese rastu vyru, kuris glėbyje laikė kelių mėnesių tik su marškinėliais, nuo šalčio pamėlusį, dejuojantį kūdikį, pridengtą plonu pledu. Vyras buvo akivaizdžiai sutrikęs, o medikai čiupo kūdikį ir nuskubėjo į GMP automobilį. Iš paskos dar girdėjo neblaivių asmenų sapaliojimus, kad neturi teisės atimti vaiko, nors šis mažylis kažin ar būtų sulaukęs ryto…

GMP automobilyje akimirksniu buvo įjungtas maksimalus šildymas, kūdikis buvo šildomas, suvyniotas į šiltą užklotą, laikomas glėbyje, iš parankinių medicininių skarelių suformuota kepuraitė. Juk kūdikiai per galvą netenka daugiausiai šilumos. Pamatavus kūdikio temperatūrą, tuo metu ji tesiekė 34 laipsnių. Šildomas medikų glėbyje kūdikis aprimo, pradėjo snausti. Vėl švyturėliai, greitis į skubiosios pagalbos skyrių. Iki ligoninės kūdikio temperatūrą pavyko pakelti iki 35,9 laipsnių, jis sėkmingai buvo perduotas į ligoninės medikų rankas“, – rašoma feisbuko įraše.

Atslūgus įtampai, kaip teigiama įraše, medikų akyse sužvilgo ašaros. Informuoti atsakingų tarnybų atstovai toliau tęsia savo darbą.

GMPT medikai dėkoja dispečeriui už pagalbą per raciją, policijos pareigūnams už užtikrintą saugumą kvietime, operatyviai atvykusiems vaikų teisių atstovams, kuriems teks iki galo išnarplioti šią komplikuotą situaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA