Pirmąjį pusmetį – intensyvūs vairuotojų ir pėsčiųjų patikrinimai | Kas vyksta Kaune

Pirmąjį pusmetį – intensyvūs vairuotojų ir pėsčiųjų patikrinimai

ELTA 2024/01/21 16:18
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Per pirmąjį 2024 m. pusmetį policijos pareigūnai surengs 38 tikslines prevencines eismo dalyvių kontrolės priemones, pranešė Policijos departamentas.

Kaip teigiama šią savaitę išplatintame policijos pranešime spaudai, tikslinių prevencinių priemonių metu policija fiksuos šiurkščius Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.

„Vykdydama vieną iš pagrindinių savo uždavinių – eismo automobilių keliais kontrolę, per pirmąjį 2024 m. pusmetį Lietuvos policija iš viso surengs 38 tikslines policines prevencines eismo dalyvių kontrolės priemones, atidžiau stebės eismo dalyvius ir sieks išaiškinti šiurkščius ir pavojų saugiam eismui keliančius Kelių eismo taisyklių pažeidimus“, – teigiama policijos pranešime spaudai.

Anot policijos, pareigūnai taip pat planuoja vykdyti sustiprintą pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo, blaivumo ir greičio bei pėsčiųjų elgesio kontrolę.

„Prevencinės priemonės bus vykdomos valstybinės ir vietinės reikšmės keliuose, kelių policijos pareigūnai dirbs viešuoju, neviešuoju ir mišriuoju patruliavimo būdu“, – informuoja policija.

Penkios kontrolės priemonės yra inicijuotos Europos kelių policijos tinklo ROADPOL (angl. European Roads Policing Network). Apskričių vyriausieji policijos komisariatai taip pat organizuos ir vykdys ir kitas papildomas priemones.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA