Vilkijoje atidarytas naujas slaugos ir palaikomojo gydymo skyrius | Kas vyksta Kaune

Vilkijoje atidarytas naujas slaugos ir palaikomojo gydymo skyrius

Naujuosius metus Vilkijos pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC) pradeda atsinaujinęs. Savivaldybei suteikus daugiau kaip 370 kv. m. patalpas, pačiame Vilkijos centre, šalia bažnyčios, įrengtas naujas slaugos ir palaikomojo gydymo skyrius.

„Noriu pasidžiaugti jūsų visos komandos per tokį trumpą laiką atliktais dideliais pokyčiais. Nors esame jauna savivaldybė, mūsų bendruomenėje yra žmonių, kuriems su amžiumi reikia daugiau dėmesio, pagalbos ir gydymo. Mes turime užtikrinti, kad slaugos ir palaikomojo gydymo reikalaujantys pacientai turėtų Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimus atitinkančias erdves.

Šiandien atidarydami naują skyrių galime drąsiai sakyti, kad padėti tvirti pamatai teikti šias paslaugas. Tai graži pradžia, orientuota į žmogų, kuriam reikia pagalbos“, – kalbėjo meras Valerijus Makūnas.

Per 2,5 mėnesio patalpose atliktas remontas. Jo metu įrengta 10 palatų su vandentiekiu ir kanalizacija, 3 sanitariniai mazgai, 3 dušo patalpos, procedūrų kabinetas ir kitos medicininei veiklai skirtos patalpos. Dauguma palatų yra dvivietės, viena vienvietė ir dvi palatos skirtos trims pacientams. Dalis palatų aprūpinta televizoriais ir šaldytuvais.

„Šios patalpos padarytos su meile, jaukumu ir tikiu, kad jose bus maksimaliai patogu leisti tą laiką, kuris dar likęs žmonėms“, – teigė Vilkijos pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Danas Bortkevičius.

Vienu metu naujajame slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje galės būti iki 20 pacientų. Palatose yra įrengta skubaus medicininio personalo iškvietimo įranga, kuri leis pacientams saugiai jaustis bet kuriuo paros metu.

/ KRS nuotr.

Pacientus aptarnaus gydytojai, bendrosios praktikos slaugytojai, slaugytojų padėjėjai, socialiniai darbuotojai, medicinos psichologas, kineziterapeutas, ergoterapeutas.

Reikalingą medicininę įrangą ir baldus Vilkijos PSPC įsigijo ne tik už savo lėšas, bet sulaukė paramos iš Prancūzijos – buvo padovanoti 43 medicininės elektrinės funkcinės lovos.

Patalpose įrengtos maitinimo, socialinės veiklos ir užimtumo terapijos erdvės, personalo persirengimo ir poilsio patalpos su reikalingais baldais. Patogesniam pacientų maitinimui ir aptarnavimui įsigyti termopadėklai su indais, kurie leis maistą tiekti individualiai kiekvienam pacientui. Skyriuje įrengtas ir veikia viešas Wi-fi interneto prieigos taškas, kuriuo galės naudotis tiek personalas, tiek pacientai.

Atnaujintos patalpos pritaikytos paveikslų, nuotraukų demonstracijai. Šiuo metu vyksta senosios Vilkijos fotoparoda.

Vilkijos pirminės sveikatos priežiūros centre iš viso dirba 89 darbuotojai, kurie rūpinasi daugiau kaip 5 tūkst. Kauno rajono gyventojų ir 70 slaugos ligoninės pacientų. Įstaigoje teikiamos šeimos medicinos ir odontologijos, slaugos ir palaikomojo gydymo, ambulatorinės slaugos paslaugos pacientų namuose, veikia Psichikos sveikatos centras.

Vilkijos PSPC taip pat džiaugiasi įsigytais 2 tarnybiniais lengvaisiais elektromobiliais, skirtais ambulatorines slaugos paslaugas namuose teikiančioms komandoms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA