Netekus daugumos ar visų dantų galimi net 5 skirtingi problemos sprendimo būdai | Kas vyksta Kaune

Netekus daugumos ar visų dantų galimi net 5 skirtingi problemos sprendimo būdai

GOC klinikos burnos, veido ir žandikaulių chirurgė Dovilė Kučiauskienė / Pranešimo autorių nuotr.

Pacientai netekę daugumos ar visų dantų labiausiai baiminasi dėl galimų didelių gydymo išlaidų. Tačiau toks įsitikinimas gali suklaidinti ne vieną. Pasak „Garliavos odontologijos centro“ (GOC klinikos) vadovės Ilonos Šimkevičienės, yra net 5 kainos atžvilgiu skirtingi bedančio žandikaulio atkūrimo būdai, o už visas gydymo paslaugas pacientai gali atsiskaityti mažomis dalimis per pasirinktą laikotarpį.

Netekus daugumos dantų, sutrinka ne tik kalba bei kramtymo funkcija, bet taip pat pasikeičia ir išvaizda – žmogus vizualiai atrodo 15-20 metų vyresnis, nei iš tiesų yra. Ir nors dauguma pacientų išmoksta su šia problema gyventi, ilgainiui ji tampa pagrindine pablogėjusios gyvenimo kokybės priežastimi.

5 kainos atžvilgiu skirtingi bedančio žandikaulio atkūrimo būdai

„Pacientai sudėtingesnį odontologinį gydymą atideda dėl daugybės skirtingų priežasčių: vieni nerimauja, kad jų atveju nebus sprendimo, kiti baiminasi galimų išlaidų, o kažkam tiesiog nejauku ir gėda kalbėti apie susidariusią situaciją. Tačiau nevertėtų daryti skubotų išvadų, nes, kaip rodo mūsų praktika, išeitis visada yra ir dažniausiai net ne viena“, – sako I. Šimkevičienė.

Netekus daugumos ar visų dantų, bedančio žandikaulio funkciją ir gražų estetinį vaizdą galima atkurti įsriegiant vos 2, 4 arba 6 implantus, ant kurių pritvirtinamas fiksuotas protezas su 10 arba 12 dantų. Taip pat pacientas gali pasirinkti ir protezo rūšį: cirkonio keramikos arba specialaus plastiko. Vienu iš šių būdu atkūrus žandikaulį, pacientas atrodo ir jaučiasi tarsi turėtų nuosavus dantis, kurių kaip plokštelės nereikia išsiimti norint išvalyti, su kuriais galima sukramtyti bet kokį maistą ir nepergyventi, kad dantys pajudės ar netinkamu momentu iškris.

GOC klinikoje bedančio žandikaulio atkūrimas yra atliekamas taip pat ir taikant pasaulyje itin gerai žinomą „All-on-4“ metodą.

Trumpas gydymo laikas

Visas bedančio žandikaulio atkūrimo procesas trunka apie 3-5 mėnesius, per kuriuos numatomi vidutiniškai 5 vizitai.

Įprastai pirmojo vizito metu atliekama visa reikalinga chirurginė dalis: esant poreikiui pašalinami stipriai pažeisti dantys, atliekama kaulo augmentacija, įsriegiami implantai. Praėjus savaitei po dantų implantacijos, įvertinama paciento burnos ertmės būklė. Jei pacientas pageidauja ir yra galimybė, šio vizito metu gali būti pritvirtinami ir laikini protezai, kurie implantų prigijimo laikotarpiu užtikrins gražų estetinį vaizdą. Po 3 mėnesių, prigijus įsriegtiems implantams, suformuojama dantenų linija bei pritvirtinamas individualiai pacientui pagamintas nuolatinis dantų protezas.

Dantų atkūrimas implantais / Pranešimo autorių nuotr.

Komfortabilus gydymas „GOC klinikoje” su intravenine sedacija

Kartais prieš odontologinį gydymą pacientai jaučia stiprią baimę ar įtampą, kurios savarankiškai suvaldyti nepavyksta. Tokioje situacijoje gydymas gali būti atliekama taikant intraveninę sedaciją. Intraveninė sedacija padeda pacientui atsipalaiduoti ir visos procedūros metu nejausti jokio diskomforto – baimės, įtampos, o taip pat ir skausmo, kurį numalšina papildomai skiriami anestetikai.

Toks gydymo būdas – idealus sprendimas ne tik nerimą jaučiantiems pacientams, bet ir tiems žmonėms, kurie odontologinio gydymo metu žiaukčioja ar springsta, o taip pat ir ilgų bei sudėtingų procedūrų metu, kai tenka net kelias valandas ramiai išbūti vienoje pozicijoje.

Nemokama konsultacija

Pasak I. Šimkevičienės, niekada nereikia bijoti pradėti spręsti problemos, nes jos sprendimai gali būti kur kas paprastesni, nei mes įsivaizduojame.

„GOC klinikoje“ pirminė apžiūra ir konsultacija dėl dantų atkūrimo yra nemokama. Jos metu specialistai įvertina burnos būklę, detaliai aptaria esamą situaciją ir galimus jos sprendimus bei sudaro detalų gydymo planą, kuriame nurodo visas reikalingas procedūras ir tikslias gydymo kainas.

Galimybė už visas gydymo paslaugas atsiskaityti dalimis

Taip pat pacientai gali pasinaudoti ir viena iš dviejų atsiskaitymo dalimis programų: klinikos suteikiama paskola be jokių mokesčių ir palūkanų arba medicininio lizingo paslauga.

Nepriklausomai nuo to, kurį būdą pasirinks pacientas, visos reikalingos paslaugos bus suteikiamos pagal patvirtintą gydymo planą, o atsiskaityti už jas bus galima vėliau, mažomis dalimis per pasirinktą laikotarpį.

Garantijos, kurios patvirtina „GOC klinikos“ paslaugų kokybę

„GOC klinikoje“ bedančio žandikaulio implantacijas atlieka itin aukštos kvalifikacijos gydytojai. Visų procedūrų metu naudojamos išskirtinai tik aukščiausios kokybės gydymo medžiagos bei specialistų tarpe pripažinti dantų implantai: „Straumann“, „Nobel Biocare“, „Osstem“.

Todėl „GOC klinikoje“ po dantų atkūrimo implantais visada suteikiamos garantijos: 10 metų implantams bei 12 mėnesių protezavimui ir pakartotinėms procedūroms. „Suteikdami oficialias garantijas, norime, kad mūsų pacientai jaustųsi saugiai ir būtų tikri, dėl gautų paslaugų kokybės ir jų ilgaamžiškumo“, – sako I. Šimkevičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA