Projektas „Skvošą žaidžia – visi“: Kaunas stiprina sveikatą ir fizinį aktyvumą | Kas vyksta Kaune

Projektas „Skvošą žaidžia – visi“: Kaunas stiprina sveikatą ir fizinį aktyvumą

/ Organizatorių nuotr.

Kauno mieste įvykęs projektas „Skvošą Žaidžia – Visi!“ buvo tikras sveikatos ir fizinio aktyvumo stebuklas, kuris sulaukė didelio dėmesio ir dalyvių iš visų amžiaus grupių. Projektas, finansuojamas Sporto Remimo Fondo, siūlė nemokamas skvoso treniruotes ir pasiūlė neįkainojamą naudą visai Kauno bendruomenei.

Pagrindinis projekto tikslas buvo skatinti fizinį aktyvumą ir skvošo sporto populiarumą tarp įvairaus amžiaus žmonių. Į projektą buvo įtraukti vaikai nuo 5 iki 18 metų, suaugusieji nuo 18 iki 65 metų ir senjorai vyresni nei 65 metų. Tai reiškė, kad visi, nepriklausomai nuo amžiaus, turėjo galimybę užsiimti šia dinamine sporto šaka. Viso projekta sudalyvavo 694 vaikai iki 18 m. amžiaus, 169 senjorai ir 264 suaugūsieji.

Projekto renginiuose ( turnyruose ) sudalyvavo virs 400 įvairaus amžiaus asmenų.

Projekto organizatoriai – kauno skvoso klubo „Sveikatingumo ir poilsio centras“ žinomas kaip Kauno skvošo klubasąpasirūpino profesionalių trenerių dalyvavimu, kad visi dalyviai galėtų tobulinti savo įgūdžius ir mokytis strategijos. Tai leido visiems mokiniams išmokti ne tik pagrindinių skvošo technikos elementų, bet ir suprasti taktinius aspektus, suteikiant jiems įrankius sėkmingai žaisti šią įdomią sporto šaką.

Skvošą žaidžia – visi / Organizatorių nuotr.

Prieiga Prie Sporto Visiems

Vienas iš pagrindinių šio projekto privalumų buvo tai, kad jis buvo visiškai nemokamas visiems dalyviams. Sporto Remimo Fondas finansavo visą projektą, įskaitant treniruotes ir reikalingą įrangą. Tai reiškė, kad niekam nereikėjo rūpintis finansinėmis kliūtimis ir visi, turintys noro, galėjo prisijungti ir pasinaudoti sveikatos privalumais, kuriuos suteikia skvošo žaidimas.

Projekto metu buvo organizuojami reguliarūs mėnesiniai turnyrai, kuriuose dalyvavo daugiau nei 400 asmenų. Tai buvo puiki galimybė mokiniams pritaikyti savo įgūdžius realiose varžybose ir pajusti sporto dvasią.

Projekto tikslas atitiko Lietuvos sveikatos strategijos pagrindinius tikslus, kurių vienas yra iš jų buvo “pasiekti tikslo, kad 2025 m. šalies gyventojai būtų sveikesni ir pailgėtų jų gyvenimo trukmė, pagerėtų gyventojų sveikata ir sumažėtų sveikatos netolygumai”. Siekiant šio tikslo, projektas skatino fizinį aktyvumą, atsižvelgdamas į Pasaulio Sveikatos Organizacijos (PSO) rekomendacijas dėl reguliaraus fizinio aktyvumo naudos sveikatai.

Projekto trukmė buvo nuo 2022 m. liepos 1 d. iki 2023 m. gruodžio 31 d., ir jis tapo tikru sveikatos ir fizinio aktyvumo skatintoju Kauno mieste. Įtraukti į sporto veiklą ne tik padėjo stiprinti fizinę būklę, bet ir skatino sveiką gyvenimo būdą. Šis projektas buvo puikus pavyzdys, kaip sportas gali turėti teigiamą įtaką visuomenės sveikatai ir gerovei. Nemokamos treniruotės, profesionalūs treneriai ir visiškai prieinamas prieinamumas suteikė galimybę visiems įsitraukti į sportą ir pasiekti geresnę fizinę būklę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA