Kariuomenė iš V. Matijošaičio sūnaus įmonės nusipirko daugiau nei 200 automobilių | Kas vyksta Kaune

Kariuomenė iš V. Matijošaičio sūnaus įmonės nusipirko daugiau nei 200 automobilių

ELTA 2024/01/16 16:00
Valdemaras Rupšys / DELFI nuotr.

Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio sūnaus Šarūno valdoma „Autovici“ Lietuvos kariuomenei už 6,45 mln. eurų pardavė daugiau nei 200 automobilių, praneša LRT.

Portalo duomenimis, sutartį su „Vičiūnų grupe“ siejama įmone Krašto apsaugos ministerijai pavaldi agentūra pasirašė jau įsibėgėjus karui Ukrainoje bei Matijošaičių šeimai vieną po kito žeriant nepildomus pažadus baigti veiklą Rusijoje ir netiesiogiai remti karą Ukrainoje.

Krašto apsaugos ministerijos atstovų lrt.lt perduotame komentare teigiama, kad Gynybos resursų agentūra prie Krašto apsaugos ministerijos sutartį dėl automobilių pirkimo su „Autovici“ sudarė 2022 m. spalio 26 d.

„Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimai, sudarantys galimybę visuose viešuosiuose pirkimuose patikrinti tiekėją dėl atitikties nacionalinio saugumo reikalavimams ir pašalinti iš pirkimo procedūrų, įsigaliojo po šio pirkimo paskelbimo“, – pastebima ministerijos komentare LRT.
ELTA primena, kad Ukrainos nacionalinės kovos su korupcija agentūra (NKKA) šiemet paskelbė, jog įtraukė „Vičiūnų grupę“ į tarptautinį karo rėmėjų sąrašą.

Po to, kai Rusija pradėjo plataus masto Ukrainos invaziją, 2022 m. kovo pradžioje Lietuvos įmonių grupės vadovas Š. Matijošaitis pranešė, kad bendrovė iš Rusijos rinkos pasitrauks per 3–4 mėnesius. Tačiau paaiškėjo, kad „Vičiūnai“ veiklos Rusijoje nestabdo – bendrovė nėra pardavusi Kaliningrado srities mieste Sovietske veikiančios gamyklos, kuri toliau tęsia veiklą.

Perrinktas Kauno miesto meras V. Matijošaitis yra ne kartą sakęs, jog bendrovė iš Rusijos rinkos palaipsniui traukiasi, ieško pirkėjo gamyklai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA