Kauno policija: palikite ramybėje „Mazdas“ ir jų vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Kauno policija: palikite ramybėje „Mazdas“ ir jų vairuotojus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienio vakarą Kauno policija pasidalijo atnaujinta informacija apie savarankiškai gyventojų vykdomas dingusios devynmetės paieškas. Pareigūnai ragina nesiremti nepatvirtintomis žiniomis ir svarbią informaciją perduoti policijai.

„Pradedame gauti pranešimus, kad vairuotojai, vairuojantys šviesios spalvos automobilius „Mazda“, yra tikrinami gyventojų.

Pareigūnai pabrėžia, kad pasklidusi informacija, jog mergaitė išvežta būtent tokia transporto priemone – nepatvirtinta.

Prašome gyventojų nesiimti savavališkai tikrinti automobilius ir juos vairuojančius asmenis. Kilus įtarimui, kad informacija ir / ar automobilis gali būti susijęs su įvykiu – nedelsiant informuoti skubios pagalbos telefonu 112.

Dėkojame už supratimą ir pasitikėjimą policijos pareigūnų profesionalumu atliekant paieškos veiksmus, analizuojant įvairią vaizdinę medžiagą“, – apie 21.20 val. paskelbė Kauno policija.

Primename, kad praėjus daugiau nei parai po devynmetės dingimo Kaune, pirmadienio vakarą mergaitės paieškas tęsia policijos pareigūnai ir būrys gyventojų. Per paieškų koordinavimo susitikimą 18 val. savanorių susirinko virš 100.

„Zello“ programėlės kanale, kur žmonės gyvai dalinasi pranešimais apie paiešką, šiuo metu prisijungę beveik 1,5 tūkst. narių. Savanoriai šukuoja tiek Kauno miestą, tiek apylinkes.

20 val. Kauno policija pasidalino paieškai pasiruošusių pareigūnų nuotrauka. Mergaitės bus ieškoma ir ateinančią naktį.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis naujienų agentūrai BNS patvirtino, kad paieška bus tęsiama antradienio naktį. Naujausią instruktažą policijos pareigūnai Chemijos g. 4B teiks vidurnaktį.

Dieną buvo tikrinamos įvairios versijos, apie kurias Kauno AVPK viršininkas Mindaugas Baršys teigė negalintis plėstis, nes tai gali būti naudinga kitiems. Svarbu – sekmadienį, 16.30-17.30 val. važiavę Chemijos, Technikos, Draugystės gatvėmis, Pramonės prospektu ir turintys vaizdo registratorius vairuotojai prašomi pasidalinti įrašais.

„Jums tai gali atrodyti nereikšminga informacija, mums ji gali būti labai reikšminga. Informacija apie dingimą perduota visoms apskritims, paskelbta tarptautinė paieška, bet dabar fiziškai ieškoma Kauno mieste ir rajone, taip pat atliekami kiti veiksmai, apie kuriuos negaliu plėstis. Tiriamos visos įmanomos versijos. Sakyti, kuri labiau tikėtina, kuri mažiau tikėtina, tikrai negaliu“, – kalbėjo M. Baršys.

Kauno AVPK pareigūnai vykdo mergaitės (gim. 2014 m.) paiešką. Anot policijos, nepilnametė sekmadienį iš namų, esančių Kaune, išėjo ir negrįžo iki šiol. Išeidama vilkėjo juodas kelnes, spalvotą striukę (juoda, melsva, alyvinė).

Paskutinė žinoma mergaitės vieta – stotelė Chemijos gatvėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA