Naujausia informacija apie mažametės dingimą: paskelbta tarptautinė paieška, fiziškai ieškoma Kaune ir Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Naujausia informacija apie mažametės dingimą: paskelbta tarptautinė paieška, fiziškai ieškoma Kaune ir Kauno rajone turi prašymą vairuotojams su vaizdo registratoriais

R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnai kartu su savanoriais tęsia intensyvias sekmadienio vakarą dingusios devynerių metų mergaitės paieškas. Kauno AVPK viršininkas Mindaugas Baršys pirmadienį popiet žiniasklaidai pateikė atnaujintą informaciją apie mergaitės dingimą ir šiuo metu atliekamus veiksmus. Plačiai tyrimo medžiagos komisaras nekomentavo, bet dar kartą pagarsino prašymą vaizdo registratorių turėtojams.

„Pirmiausia dėkoju gyventojams, Raudonajam Kryžiui, šauliams, kurie dieną naktį ieško dingusios mergaitės. Nuo pat informacijos gavimo sekmadienį 19.30 val. mestos gausios policijos pajėgos, naktį pasitelkta dar daugiau, naudoti kinologai, vykdyta fizinė paieška“, – spaudos konferenciją pradėjo M. Baršys.

Dieną buvo tikrinamos įvairios versijos, apie kurias generalinis komisaras sakė negalintis plėstis, nes tai gali būti naudinga kitiems. Dėl gyventojų, sekmadienį, 16.30-17.30 val. važiavę Chemijos, Technikos, Draugystės gatvėmis, Pramonės prospektu ir turintys vaizdo registratorius, prašomi pasidalinti įrašais.

„Jums tai gali atrodyti nereikšminga informacija, mums ji gali būti labai reikšminga. Informacija apie dingimą perduota visoms apskritims, paskelbta tarptautinė paieška, bet dabar fiziškai ieškoma Kauno mieste ir rajone, taip pat atliekami kiti veiksmai, apie kuriuos negaliu plėstis. Tiriamos visos įmanomos versijos. Sakyti, kuri labiau tikėtina, kuri mažiau tikėtina, tikrai negaliu“, – kalbėjo M. Baršys.

Jis pridūrė, kad paskutinė identifikuota mergaitės mobiliojo telefono buvimo vieta – Chemijos g. visuomeninio transporto stotelė. Policija tikrina visus duomenis: vaizdo kamerų, registratorių medžiagą, informaciją, gaunama iš gyventojų, viešų šaltinių.

„Informacijos nevertiname, ją tikriname. Turime tikrinti visą, kad nepraleistume kažko svarbaus. Nenoriu plėstis apie tai, ar šeima žinoma policijai. Su šeimos nariais nuolat bendraujama. Negaliu pasakyti, ar mergaitė išėjo su šeimos žinia“, – sakė Kauno AVPK generalinis komisaras, pažymėjęs, kad visa informacija, kuria viešai dalijamasi, gali būti naudinga ir nedraugiškoms šalims.

Šiuo metu svarbiausia, ką gali padaryti gyventojai – jei kažkas važiavo minėtomis gatvėmis minėtu laiku, pasidalinti turima informacija, kad pareigūnai turėtų kiek įmanoma daugiau duomenų.

„Nuo vakar vakaro dirba dešimtys pareigūnų, jų yra tiek, kiek reikia. Taip pat ieško didelės savanorių pareigos. Ieškosime nepriklausomai nuo to, diena ar naktis. Šaltis vienareikšmiškai nėra palankus faktorius paieškoms. Kai tik galėsime dalintis informacija, būtinai pasidalinsime“, – kalbėjo M. Baršys.

Savanoriai buriasi ieškoti dingusios mergaitės

Kaip pirmadienį žiniasklaidai sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė, prie paieškų praėjusią naktį aktyviai jungėsi Raudonojo Kryžiaus atstovai, taip pat miesto gyventojai.

„Darbavosi ne tik mūsų pareigūnų pajėgos, prisijungė ir Raudonojo Kryžiaus savanoriai, gyventojai, visuomenė aktyviai ne tik jungėsi į bendruomenę socialiniuose tinkluose, bet ir telkė pajėgas vėliau nakties metu, kartu su pareigūnais ieškojo dingusios nepilnametės“, – sakė policijos atstovė, pažymėdama, kad naktį paieškoje dalyvavo daugiau nei 100 gyventojų.

Kauno AVPK pareigūnai vykdo mergaitės (gim. 2014 m.) paiešką. Anot policijos, nepilnametė sekmadienį iš namų, esančių Kaune, išėjo ir negrįžo iki šiol. Išeidama vilkėjo juodas kelnes, spalvotą striukę (juoda, melsva, alyvinė).

Anot policijos, paskutinė žinoma mergaitės vieta – stotelė Chemijos gatvėje. Policija prašo gyventojų, kurie sekmadienį, maždaug nuo 16.20 iki 17.20 val., važiavo Chemijos gatve ir turi vaizdo registratorius, būtinai peržiūrėti vaizdo įrašus.

Reaguojant į gautą pranešimą, tiriama ir vaiko pagrobimo versija.

Asmenis, žinančius mergaitės buvimo vietą, ją mačiusius ar galinčius suteikti bet kokios reikšmingos informacijos, policija prašo ne skelbti viešojoje erdvėje, o kreiptis tiesiai į Kauno AVPK pareigūnus telefonu 8 700 60600 arba skubios pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA