Kaune vykdoma 9-metės paieška: kas žinoma iki šiol? | Kas vyksta Kaune

Kaune vykdoma 9-metės paieška: kas žinoma iki šiol?

Sekmadienį dingusios 9 metų mergaitės ieško gausios policijos pajėgos, prie paieškos jungiasi ir daugybė gyventojų, kurie planuoja, tikrina ir dalijasi informacija, šukuoja miškus ir kitas vietoves. Iki šiol mergaitė nerasta, o paieškas vykdantiems gyventojams rekomendacijas teikia policijos pareigūnai.

Sekmadienį, apie 23 val. Kauno apskrities vyriausiojo komisariato pareigūnai informavo, jog mergaitė (gim. 2014 m.) iš namų išėjo į parduotuvę ir negrįžo.

Policijos atstovė žiniasklaidai, Odeta Vaitkevičienė, informavo, jog šiuo metu žinoma informacija yra:

Paskutinė žinoma mergaitės buvimo vieta: Chemijos gatvėje esanti viešojo sustojimo stotelė.

Kaip apsirengus: išeidama mergaitė vilkėjo juodas kelnes, spalvotą striukę (juoda, melsva, alyvinė).

Kaip galima prisidėti: šalia Kauno policijos komisariato rengiami instruktažai gyventojams, kurie nori prisijungti prie paieškų. Jų metu suteikiama naudinga informacija, kaip vykdyti paiešką.

Svarbus prašymas vairuotojams: policijos atstovė primena, jog vakar sekmadienį vėlai vakare pasidalintas prašymas dėl vaizdo įrašų vis dar aktualus. Visus važiavusius Kaune, Chemijos g., sekmadienį, laikotarpiu nuo 16.20 val. iki 17.20 val. peržiūrėti registratorių vaizdo įrašus ir juos pateikti policijos pareigūnams. Juos galima pateikti per epolicija.lt, skambinant bendruoju pagalbos numeriu 112, siųsti el. paštu info@kaunas.policija.lt.

Aktyvūs gyventojai jungiasi į socialinių tinklų grupes bei kitas platformas, kuriose kuruoja paieškos darbus, dalijasi informacija ir vyksta ieškoti mergaitėse įvairiose vietose mieste ir už jo ribų.

Gyventojai taip pat dalijasi informacija ir teigia, jog mergaitė galimai buvo įsodinta į automobilį.

Ieškomi automobiliai: baltas „Peugeot“ universalo kėbulas, pilkos spalvos universalo kėbulas, tamsus „Toyota Prius“.

Anot Kauno AVPK atstovės žiniasklaidai, sekmadienį gautas pranešimas, jog apie 17 val. mergaitė pastebėta su vyru nenustatytos markės automobilyje prie viešojo transporto sustojimo Chemijos gatvėje. Informacija nei patvirtina, nei paneigta. Ją vis dar tikrina gausios policijos pareigūnų pajėgos.

„Policijos pajėgos ieško tiek mergaitės, tiek daiktų, tiek įtartinų automobilių. Miesto kameros įdiegtos tik pagrindinėse gatvėse, todėl šioje vietoje jų nėra“, – teigė O. Vaitkevičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA