A. Trinchieri prilygino V. Šeškų populiariam „Karibų piratų“ veikėjui | Kas vyksta Kaune

A. Trinchieri prilygino V. Šeškų populiariam „Karibų piratų“ veikėjui

Asociatyvi R. Tenio, DELFI nuotr.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri po pergalės Jonavoje prieš „CBet“ pasidalino pirmais įspūdžiais apie Lietuvos krepšinio lygą (LKL) ir šmaikščiai įvertino Virginijaus Šeškaus sportinę bravūrą.

„Tik atvykęs į Lietuvą paprašiau trenerių štabo pristatyti man LKL. Buvo aišku, kad mačas bus nelengvas. Man patiko. Manau, 25 minutes žaidėme gerai. Vis dėlto, pasijuto nuovargis dėl dvigubos Eurolygos savaitės, antroje dalyje buvome skysti, paviršutiniški, priėmėme ne pačius geriausius sprendimus, bet iškovojome pergalę“, – spaudos konferencijoje kalbėjo A. Trinchieri.

Jis pažymėjo, kad kai žaidė gerai, „Žalgiris“ buvo geras. Trenerio manymu, nebuvo rizikos pralaimėti, žalgiriečiai kontroliavo rungtynes – tiesiog reikia laiko sutvarkyti dalykus, sustatyti viską į vietas.

Paklaustas, kokį įspūdį paliko charizmatiškas V. Šeškus, „Žalgirio“ treneris pavadino jį tarsi LKL Jacku Sparrow, tik be plaukų (pagrindinis „Karibų piratų“ veikėjas, kurio vaidmenį atlieka aktorius Johnny Deppas – aut. past).

„Visi treneriai stengiasi įkvėpti savo komandas. Ypač po dvigubų savaičių mažesnės LKL komandos kimba į atlapus. Teisėjai čia bendraujantys, aiškinantys savo sprendimus, visada gerbiu tokiu arbitrus. Daugiau įžvalgų pateikti apie lygą dar anksti“, – teigė italas.

Tuo metu V. Šeškaus vertinimu, „CBet“ išėjo žaisti su absoliučia baime, netikėjimu, kad gali žaisti apylygiai, tai esą labai jautėsi. Lygioje vietoje šeimininkai prarado daug kamuolių, praleido taškus po blogų perdavimų.

„Patiko, kad kovojome, nors ir darėme klaidų, kiek buvo nukritimų ant žemės. Tai kažkiek atsveria, ko nepadarėme. Antroje pusėje geriau judėjome, bet tai vis tiek yra „Žalgiris“. Tokios komandos mums nepalankios, labai spaudžia gynėjus, šie net neturi laiko parodyti derinį. <…> Mūsų žaidime daug netvarkos, ypač puolime“, – priešininkų pasiūlytą intensyvumą pabrėžė strategas.

V. Šeškaus manymu, jeigu tokius rezultatus komanda rodytų spalio gale, nebūtų tragedija, bet kai sausio pradžia, kažką reikia keisti, paprastinti.

„Vis ateinu su naujais bandymais, gal žaidėjams tie bandymai kažkiek eina per galvą. Bet vis galvoji, ką dar padaryt kitaip“, – svarstė „CBet“ treneris, pridūręs, kad privalu žaisti komandiškai, ekipa neturi individualių meistrų, kurie vos prisilietę prie kamuolio galėtų gaminti taškus ar spręsti rungtynių baigtį.

Primename, kad ateinanti savaitė „Žalgiriui“ Eurolygoje vėl bus dviguba: antradienį laukia susitikimas su Valensijos „Basket“, penktadienį – su Barselonos „FC Barcelona“. Abu mačus „Žalgiris“ žais išvykoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA