A. Trinchieri krikštas LKL – pergalingas, bet santūrus | Kas vyksta Kaune

A. Trinchieri krikštas LKL – pergalingas, bet santūrus

„BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Nevienareikšmiškomis nuotaikomis į 2024-uosius Eurolygoje žengę žalgiriečiai sekmadienio vakarą pratęsė reguliarųjį LKL sezoną. Pirmame metų mače Andrea Trinchieri „Žalgiris“ (13-2) neturėjo didelių bėdų prieš Virginijaus Šeškaus „CBet“ (7-9) – jonaviečiai kabinosi į atlapus, bet svečiai iškovojo pergalę rezultatu 67:75 (16:15, 25:13, 17:17, 17:22).

„Žalgirio“ gretose ant parketo pirmieji žengė Dovydas Giedraitis, Laurynas Birutis, Austinas Hollinsas, Edmondas Sumneris ir Edgaras Ulanovas. „CBet“ starto penketas: Michael Lewis, Michael Hughes, Strahinja Micovičius, Lukas Kreišmontas ir Edvinas Šeškus.

Ginčo kamuolį atkovoję svečiai tuoj pat provokavo pražangą ir spurtavo 0:6. „CBet“ deficitą kiek mažino E. Šeškaus tritaškis – 4:10. Kėliniui persiritus į antrą pusę tris taškus šeimininkams pridėjo Ivanas Gandia-Rosa ir pirma rungtynių dalis baigėsi „Žalgiriui“ pirmaujant minimaliai – 15:16.

Antrą ketvirtį žalgiriečiai pradėjo kiek geresne energija – puolime atkovojus kamuolį iš viršaus krovė L. Birutis, pražangą provokavo Rolandas Šmitas, po „CBet“ klaidų kontratakas užbaiginėjo E. Sumneris – 15:24. Dviženklį pranašumą kūrė nugara į krepšį sėkmingai žaidęs R. Šmitas, iš toli prabilo E. Sumneris, bet tritaškiu atsakė ir Tauras Jogėla – 18:29. Šeimininkai palaikė kovinį atstumą, bet į rūbinę išsinešė Luko Lekavičiaus dvitaškį – 28:41.

Po ilgosios pertraukos „Žalgirį“ tolino E. Ulanovo baudos – 28:43. Du su pražanga pelnė L. Birutis, bet kitoje aikštės pusėje tą patį kartojo M. Hughes, vertęs prasižengti svečių aukštaūgį – 34:47. Abi komandos judėjo pirmyn, bet skirtumas priešpaskutiniame ketvirtyje nepakito – 45:58.

Lemiamą kėlinį tritaškiu atidarė L. Lekavičius, iš toli dūrė T. Dimša (50:66) ir jau atrodė, kad rungtynės slysta iš jonaviečių rankų. Vis dėlto, šeimininkai šveitė savo tritaškį, rinko greitus taškus kontratakoje ir A. Trinchieri kvietė auklėtinius pasitarti – 55:66. Nuoširdžių „CBet“ fanų aplodismentų sulaukė ketvirtoji L. Biručio pražanga. E. Šeškus braukė deficitą iki vienženklio, bet kitokią rungtynių baigties viziją turėjo du su bauda vertęs R. Šmitas – 57:69.

Paskutinėmis kėlinio minutėmis šeimininkai buvo pavojingai priartėję, bet pergalės nukalti sau nesugebėjo – „Žalgiris“ šventė pergalę 67:75.

„Žalgiris“: L. Kreišmontas 15, M. Hughes 13, E. Šeškus 12.

„Cbet“: L. Birutis 15, R. Šmitas 15 (7 atk. kam.), E. Sumneris 11 (3 per. kam.), L. Lekavičius 9, E. Ulanovas 6 (7 atk. kam.), K. Hayesas 5 (2 per. kam.), T. Dimša 5, B. Manekas 4 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), A. Hollinsas 3 (2 per. kam.), D. Giedraitis 2, K. Evansas 0 (4 rez. perd.), D. Lavrinovičius 0.

Rungtynėms teisėjavo Gvidas Gedvilas, Dovydas Kairys ir Eimantas Vasiliauskas.

Gruodžio 30 d. „Žalgiriui“ paskelbus, kad klubas bendru sutarimu skiriasi su Kaziu Maksvyčiu ir laukia atvykstančio Andrea Trinchieri, Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio pirmame mače prieš Vilniaus „Wolves“ ekipai vadovavo Tautvydas Sabonis.

Tai buvo oficialus T. Sabonio debiutas vyriausiojo trenerio pareigose. Prieš tai K. Maksvytį jis yra pavadavęs ikisezoninėse rungtynėse pasirengimo cikle.

Sausio 2 d. žalgiriečiai namuose rezultatu 77:71 nugalėjo Berlyno „ALBA“, o sausio 4 d. Vilerbane 79:93 nusileido „ASVEL“. Ateinanti savaitė Eurolygoje vėl bus dviguba: antradienį laukia susitikimas su Valensijos „Basket“, penktadienį – su Barselonos „FC Barcelona“. Abu mačus „Žalgiris“ žais išvykoje.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA