A. Kandrotas ne tam teismui skundė VRK sprendimą neregistruoti jo kandidatu rinkimuose | Kas vyksta Kaune

A. Kandrotas ne tam teismui skundė VRK sprendimą neregistruoti jo kandidatu rinkimuose

BNS / Ingrida Steniulienė, Augustas Stankevičius 2024/01/07 16:27
Antanas Kandrotas / Delfi, N. Povilaičio nuotr.

Regionų administracinio teismas šią savaitę atsisakė priimti Antano Kandroto, pravarde Celofanas, skundo Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) neregistruoti jo kandidatu prezidento rinkimuose.

Teismas pareiškėjui nurodė, kad jis su skundu kreipėsi ne į tą teismą – skundus dėl VRK sprendimų nagrinėja tik Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

„Pagal Rinkimų kodekso 186 straipsnio 6 dalį Komisijos sprendimai (…) gali būti skundžiami Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui“, – rašoma teisėjos Violetos Petkevičienės nutartyje.

Savo ruožtu VRK atkreipė dėmesį, kad A. Kandrotas pirmiausia skundą turėjo patekti pačiai komisijai.

„Asmuo, nesutinkantis su VRK nario sprendimu, kuriuo buvo neregistruotas, per 30 dienų gali paduoti skundą Vyriausiajai rinkimų komisijai. Šis terminas dar yra nepasibaigęs, tad A. Kandrotas vis dar gali jį pateikti“, – BNS nurodė VRK atstovė Indrė Ramanavičienė.

Anot jos, tik tokiu atveju, jei asmuo nesutiktų su komisijos išnagrinėtu ir priimtu sprendimu, jis galėtų šį per tris dienas apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

VRK atsisakė registruoti A. Kandrotą prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyviu pernai gruodį.

Pasak VRK, prašymas atmestas, nes A. Kandrotas nepateikė dokumento apie tai, kad jo vardu atidaryta banko sąskaita, kuri bus naudojama kaip rinkimų politinės kampanijos sąskaita.

Vietoje jos, pretendentas VRK pateikė bendrąją mokėjimo paslaugų sutartį su „Paysera“, kuriai nėra išduota banko licencija.

A. Kandrotas yra jau trečiasis asmuo, kurį VRK atsisakė registruoti politinės kampanijos dalyviu artėjančiuose prezidento rinkimuose. Kitus du asmenis taip pat buvo atsisakyta registruoti dėl nepateiktų reikiamų dokumentų.

A. Kandrotas yra teisiamas riaušių prie Seimo byloje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA