Ugniagesiai šventinį vakarą gyventojams siunčia priminimą | Kas vyksta Kaune

Ugniagesiai šventinį vakarą gyventojams siunčia priminimą

BNS / Ingrida Steniulienė 2023/12/31 21:19
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Per pastaruosius penkerius metus Lietuvoje pasitinkant Naujuosius metus kilo 495 gaisrai, per juos žuvo du žmonės, septyni gyventojai apdegė ar apsinuodijo dūmais.

„Per praėjusius Naujuosius metus ugniagesiai gelbėtojai skubėjo gesinti 102 gaisrų, jų metu žuvo vienas žmogus, 2 gyventojai buvo traumuoti, išgelbėti buvo 2 žmonės“, – skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

PAGD Situacijų koordinavimo poskyrio specialistas Giedrius Žilinskas sekmadienį BNS sakė, kad išvykimų skaičiumi šis šventinis savaitgalis kol kas iš kitų ypatingai neišsiskiria.

„Tikimės, kad žmonės šiemet atsakingai švęs ir bus sąmoningi“, – BNS sakė G. Žilinskas.

Sekmadienio rytą greitosios pagalbos medikai ugniagesiams pranešė, kad Kalvarijos savivaldybėje, Jungėnų kaime, aptiko galimai nuo ugnies žuvusį asmenį. Įvykio vietoje rasti apdegę namų apyvokos daiktai, lova. Mirties priežastis tiriama.

Pastarosiomis dienomis gaisrai kilo ir Lazdijų, Anykščių, Kaišiadorių, Panevėžio, Vilniaus, Šalčininkų rajonuose, Marijampolėje: degė namai, garažai.

Šeštadienio vakarą, 21.30 val., į tarnybas kreipėsi degalinės darbuotoja, ji pranešė, jog į degalinę įbėgęs vyras pasakė, jog kažkas dega, daugiau informacijos nesuteikė.

Paaiškėjo, kad Paukštininkų gatvėje, garažų masyve atvira liepsna degė mūrinis garažas. Dūmais apsinuodijęs vyras išvežtas į gydymo įstaigą, jis buvo sąmoningas.

Kaip pranešė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, sudegė 2003 metų gamybos automobilio BMW M5 visos degios detalės. Išdegė garažo vidus, apdegė viduje buvę daiktai.

Tą patį vakarą, 22.21 val., gautas pranešimas, kad Marijampolėje, Laikštės gatvėje, garažų masyve dega garažas. Atvykę ugniagesiai rado atvira liepsna degantį vieną garažą, kito garažo viduje taip pat buvo ugnis. Abu garažai mediniai, apkalti skarda, stogai dengti šiferiu.

Nudegė vieno garažo stogas, išdegė vidus, kito garažo apdegė ir nuardytos lubos, apdegė medinės konstrukcijos, išpjautos trijų garažų durys, nes buvo įtarta, kad ir dar viename garažo viduje gaisras. Vienas iš garažų buvo užverstas įvairiomis šiukšlėmis. Šiukšlės išneštos į atvirą teritoriją ir perpiltos vandeniu.

Per penkerius metus naujųjų metų laikotarpį daugiausia gaisrų kilo dėl pašalinio ugnies šaltinio (164), neatsargaus žmogaus elgesio (128) ir krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų (63).

Pirotechnikos gaminių naudojimo reikalavimų pažeidimai sukėlė 19 gaisrų.

Ugniagesiai gelbėtojai primena gyventojams, kad šventiniu laikotarpiu būtina pasirūpinti saugumu: nepalikti be priežiūros degančių žvakių, besikūrenančių krosnių ar į elektros tinklą įjungtų šildytuvų.

Šiemet per gaisrus Lietuvoje žuvo 98 žmonės, dar 182 apdegė ar apsinuodijo dūmais, šalyje užgesinta 9,2 tūkst. gaisrų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA