KAM užbaigė svarbų Lietuvos kariuomenės modernizavimo etapą | Kas vyksta Kaune

KAM užbaigė svarbų Lietuvos kariuomenės modernizavimo etapą

KAM nuotr.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) baigė pirmąjį šarvuotųjų visureigių JLTV (angl. Joint Light Tactical Vehicle) įsigijimo etapą. Penktadienio vakarą Lietuvą pasiekė paskutinioji šio įsigijimo etapo visureigių partija.

Kaip skelbiama šeštadienio KAM pranešime, nauja 50-ies JLTV šarvuotųjų visureigių vienetų partija į Lietuvą pristatyta baigiant įgyvendinti 2019 metais KAM ir JAV Vyriausybės pasirašytą sutartį dėl 200 JLTV visureigių įsigijimo.

„Šarvuotųjų visureigių įsigijimas iš JAV yra vienas svarbiausių Lietuvos kariuomenės modernizacijos žingsnių. Džiaugiamės, kad tiekėjai įvykdė savo įsipareigojimus – paskutinieji pirmosios sutarties JLTV turėjo būti pristatyti 2024 metais, tačiau Krašto apsaugos ministerijos prašymu jie buvo pagaminti ir pristatyti anksčiau“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Pirmieji 50 JLTV visureigių papildė Lietuvos kariuomenės garažą 2021 metų vasarą, tuomet buvo pradėta rengti visureigių vairuotojus ir mechanikus. 2022 metais kariuomenei perduota dar 50 visureigių, o 2023 metais atvyko paskutinės dvi partijos po 50 visureigių.

Paskutinė pirmo pirkimo visureigių partija Lietuvoje / KAM nuotr.

Kitais metais prasidės JAV kompanijos „Oshkosh Defense“ gaminamų visureigių tiekimas ir pagal antrąją, 2022 metais pasirašytą sutartį dėl papildomų 300 vienetų įsigijimo. Pristačius ir šiuos papildomus JLTV visureigius, Lietuvos kariuomenė jų iš viso turės 500.

JLTV yra moderniausi pasaulyje taktiniai šarvuoti visureigiai, kurie suteikia aukštą įgulos apsaugos lygį. Šie techniškai pažangūs visureigiai užtikrina didesnį efektyvumą žvalgybos, artilerijos ir oro paramos atakų operacijų metu. JLTV ne tik stiprina mūsų kariuomenės pajėgumus, bet ir tobulina Lietuvos bei JAV karinių pajėgų sąveiką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA