Kalėdų naktį nufilmuotas kelių erelis: „driftino“ ir daužė pakeliui sutiktus automobilius | Kas vyksta Kaune

Kalėdų naktį nufilmuotas kelių erelis: „driftino“ ir daužė pakeliui sutiktus automobilius

Kalėdų naktį Aleksoto gatvėmis praskriejo šonaslydžio mėgėjas, apgadinti automobiliai ir kitas gyventojų inventorius. Savotišku eismo įvykio detektyvu tapo Kauno vicemeras Tomas Jarusevičius, socialinio tinklo vartotojams detaliai paaiškinęs avarijos aplinkybes.

„Kaip jums tokie riteriai? T. Ivanausko g. šią naktį. Greitis ribojamas iki 30 km/val.“, – pirmadienio vakarą paskelbta „Facebook“ grupėje „Aleksoto bendruomenė“.

Vaizdo įraše matyti, kad posūkyje automobilio nesuvaldęs šonaslydžio mėgėjas kliudė šiukšlių konteinerį, vėliau ir šalikelėje stovintį automobilį. Liudininkų teigimu, galėjo būti apgadinta ir daugiau automobilių.

„Video nesimato, bet kliuvo dviem automobiliams. Pirmajam kiek smarkiau, o toliau laukė ir antra „kliūtis“. Įdėmiau įsižiūrėjus matosi, kad pirmiausia nukentėjo dar kaimynų konteineris“, – po vaizdo įrašu komentavo ir Kauno savivaldybės vicemeras Tomas Jarusevičius.

Vicemero žiniomis, eismo įvykio kaltininkas nepasišalino iš įvykio vietos.

„Nežinau, pats ar su kitų pagalba, išsikvietė policiją ir įvykis buvo suformintas. Pareigūnams dar teko pasistengt prisišaukiant nukentėjusius. Reik tikėtis, kad 25 metų „jaunuoliui“ čia bus bent šiokia tokia pamoka, lygioj vietoj tėvo „Audi’nę“ supylus“, – komentaruose rašė T. Jarusevičius.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal Administracinių nusižengimų kodeksą numatyta, už pavojingą vairavimą numatyta bauda nuo 170 iki 230 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 3 iki 6 mėn., o už chuliganišką vairavimą numatyta bauda nuo 450 iki 550 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 12 iki 24 mėn.

Papildyta 12.27 d. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato komentaru

„Gruodžio 25 d. apie 02.20 val. Kaune, T. Ivanausko g., automobilis „Audi A6″, vairuojamas vyro (gim. 2000 m.), pirminiais duomenimis, nesuvaldė vairuojamo automoblio ir kliudė du gatvėje stovėjusius automobilius SAAB ir „Volvo”.

Vairuotojas pats apie eismo įvykį informavo policijos pareigūnus. Kadangi vairuotojas ir nukentėjusių automobilių savininkai sutarė dėl kaltės, buvo užpildyta eismo įvykio deklaracija.

Gruodžio 25 d. apie 18 val. gautas dar vienas pranešimas, kuris buvo susijęs su šiuo įvykiu. Į policijos pareigūnus dėl galimo pavojingo vairavimo kreipėsi apgadinto automobilio savininkas, kuris pateikė nufilmuotą vaizdo įrašą, todėl šiuo metu Kelių policijos pareigūnai tikslina šio įvykio aplinkybes pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str. (Pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, Kelių eismo taisyklėse nustatyto draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidimas)“, – komentavo Kauno AVPK.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA