Kviečia išvaikščioti Kalėdas Kleboniškio miške | Kas vyksta Kaune

Kviečia išvaikščioti Kalėdas Kleboniškio miške

Žygis./Organizatorių nuotr.

Šiaurinėje Kauno dalyje ošia visada žalias Kleboniškio miškas – vienas didžiausių parkų Kaune. Kam kur nors važiuoti per šventes, jei galima surinkti kilometrus ir (ne)mieste, klausia feisbuko grupė „Kauno žygeivis”.

„Vasarą čia visada smagu pasivaikščioti, riedėti dviračiu, o žiemą Kleboniškio kalneliai pilni slidinėtojų, rogutininkų. Miškas nors ir auga visai arti miesto – išsaugojęs daug laukinio miško bruožų, bet ir neliestos laukinės gamtos įspūdžio nepalieka. Neretai čia galima sutikti laukinių gyvūnų, užklupti danielių bandą, o  šernai ir lapės su kiškiais čia taip pat nereti svečiai. Tai puiki vieta laikui gamtoje”, – sako žygio organizatoriai.

Kleboniškio miške yra kalvotos vietovės, statūs šlaitai, vietomis kelią pastoja nukritę medžiai.

Dalyviai prasuks ratą ir aplankys Naujasodžio bei Kleboniškio kaimus, nužygiuos iki pat Narėpų. Daugelyje vietų įrengtos poilsio aikštelės, kai kur pavėsinės ir laužavietės, tad planuojama pasibūti ir prie laužo.

Pagrindinis tikslas – pasiekti vadinamąjį Velnio kalną, kitų dar vadinamą Smieries, kuris stūkso netoli Narėpų. Atvykus čia atsivers nuostabi panorama į Neries upę. Kadaise ant šio kalno buvo populiari slidinėjimo trasa, iki dabar yra išlikusios keltuvų konstrukcijos.

Planuojama įveikti 10-12 km per 4 valandas. Žygio dalyviai mėgausis gamta ir bendryste.

Būtini žygio atributai: gera nuotaika, teisinga apranga ir malka laužui.

Žygio dalyviai susitinka gruodžio 26 d. (antradienį) 10:10 val. prie senojo pėsčiųjų tilto per Vilnius-Kaunas-Klaipėda autostradą, miško pusėje. Tiksli žygio vieta čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA