Babtų gimnazijoje – pamokos su degtinės kvapeliu: moksleivis spardė duris, bandė iššokti pro langą | Kas vyksta Kaune

Babtų gimnazijoje – pamokos su degtinės kvapeliu: moksleivis spardė duris, bandė iššokti pro langą

T. Čekanavičiaus nuotr.

Naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ antradienio vakarą pasiekė informacija apie pamokų metu moksleivių surengtą balių. Policija patvirtino, kad trims nepilnamečiams nustatytas girtumas, vienam – vidutinis. „Kas vyksta Kaune“ šaltinio duomenimis, šioje ugdymo įstaigoje mokiniai įžūlias šunybes krečia ne pirmą kartą.

Girčiausias bandė pasprukti nuo socialinės pedagogės

„Sveiki, esu dviejų vaikų, lankančių Kauno r. Babtų gimnaziją, motina. Noriu išreikšti nuomonę, o tiksliau pasipiktinti mano vaikų lankoma mokykla. Gruodžio 19 d. nutiko ganėtinai pasibaisėtinas įvykis – gimnazijoje trys II gimnazinės klasės mokiniai pamokų metu svaiginosi alkoholiu. Tokių atvejų būta ir anksčiau. Ugdymo įstaigos socialinė pedagogė iškvietė policijos pareigūnus bei greitąją medicinos pagalbą, kuri vieną iš „baliauninkų“ išsivežė į Kauno klinikas“, – nurodė vardu prisistačiusi moteris.

Pasak jos, vienas paauglys mėgino šokti per socialinės pedagogės kabineto langą, bandė išspirti jos duris, bet nepavyko. Mamos duomenimis, policija dviem mokiniams nustatė lengvą girtumą, trečias, bandęs bėgti, įpūtė 1,61 prom. Pirmieji du esą buvo paleisti, o trečiasis, įpūtęs daugiausia, vyko į gydymo įstaigą.

„Ar normalu, kad nepilnamečiai asmenys, kurie viešose vietoje, ypač gimnazijoje vartoja alkoholį, svaiginasi, lyg niekur nieko yra paleidžiami? Ar neturėtų policija kontaktuoti su tėvais ir tokį vaiką perduoti tik jiems į rankas? Jokių baudų neskirta. Atsistojai ir išėjai. Taip išeina, mokykloje per pamokas visi gali svaigintis alkoholiu ir nebūti nubausti? Manau, taip neturėtų būti. Mokyklos atstovai, kolektyvas į tokias ir panašias situacijas žiūri pro pirštus, pasikalba su mokiniu ir viskas tuo baigiasi“, – tvirtino moteris.

Mamos nuomone, trūksta kontrolės

„Norėčiau akcentuoti vaikų saugumą. Kai vyksta tokie dalykai, vaikams gresia pavojus. Jūs tik pagalvokite, kas nutiktų, jeigu alkoholis patektų į pradinukų skrandžius. Kas nutiktų, jeigu prisigėrę vaikai pradėtų lįsti, priekabiauti prie mažesnių mokinių?

Tokie dalykai ugdymo įstaigoje vykti negali. Šioje gimnazijoje nėra jokios kontrolės. Pernai penktokas apšlapino pakabintą mokinio striukę, pinigus iš mokinių atiminėja iki šios dienos, į mokyklą nešiojasi peilį bei demonstruoja, ką su juo sugeba“, – pasakojo skaitytoja.

Anot jos, minėta II gimnazinės klasės trijulė yra pasižymėjusi ne vienu tokiu įvykiu. Vienas paauglių esą platino elektroninių cigarečių skysčius, pačius įrenginius. Senąją mokyklą paliko, nes ji buvo uždaryta, todėl baigę pradinį ugdymą atėjo į Babtus. Gimnazijos socialinei pedagogei šie veikėjai esą gerai žinomi, moters žodžiais – nuolatiniai jos klientai, prisidirbantys pastoviai.

„Įdomu, kur žiūri tėvai, kai vaikai išdarinėja tokius dalykus? Ar jiems ne gėda? Ne vieną kartą vaikai, grįžę iš mokyklos, nebenorėjo daugiau į ją sugrįžti, nes jaučiasi nesaugiai. Tokių ir panašių istorijų papasakoja dažnai. Iš to galima spręsti, kad į įvykius yra numojama ranka“, – kalbėjo mama, pridūrusi, kad mokykla bijo prarasti įvaizdį.

Nustatyti trys neblaivūs nepilnamečiai

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) naujienų portalui patvirtino, kad gruodžio 19 d., apie 11 val., gautas pranešimas apie Kauno rajone, Babtų miestelyje esančioje ugdymo įstaigoje galimai neblaivų moksleivį.

Atvykus policijos pareigūnams nustatyta, jog ugdymo įstaigoje yra trys neblaivūs nepilnamečiai, gimę 2007 m. Du (0,26 prom., 0,81 prom.) perduoti tėvams, trečiasis (1,61 prom.) pristatytas į gydymo įstaigą.

Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes. Kauno apskrities VPK Kauno rajono PK pradėtas aplinkybių patikslinimas.

Direktorė: moksleiviams stinga brangesnio požiūrio

Babtų gimnazijos direktorė Renata Liagienė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare taip pat patvirtino, kad gruodžio 19 d. mokykloje įvyko nemalonus incidentas.

„Socialinė pedagogė pastebėjo, kad vienas moksleivis elgiasi neadekvačiai, nuo jo tvoskia alkoholiu. Pasikviečiau mokinį į savo kabinetą ir mėginau išsiaiškinti, iš kur gavo alkoholio. Apie incidentą iš karto telefonu informavau tėvą, tačiau jis sakė, kad neturi galimybių atvykti“, – pasakojo direktorė.

Pokalbio metu jai pavyko sužinoti, kad alkoholį vartojo dar du moksleiviai. Kaip paaiškėjo vėliau, jų girtumo laipsnis buvo lengvas, todėl mokytojai to nepastebėjo. Pasak direktorės, šių moksleivių tėvai buvo skubiai iškviesti į mokyklą, jiems leista pasiimti vaikus. Naujienų portalo „15min“ žiniomis, mokiniai vartojo degtinę.

Didesnių problemų kilo su pirmuoju mokiniu, kuris pokalbio metu ėmė elgtis agresyviai: trankė duris, norėjo lipti pro langą. „Buvau priversta iškviesti policiją. Vėliau atvyko ir moksleivio tėvas, paauglys buvo išvežtas į ligoninę“, – pasakojo R. Liagienė.

Direktorės tvirtinimu, artimiausiu metu bus kviečiama Vaiko gerovės komisija, kuri spręs, kaip pasielgti su alkoholį vartojusiais moksleiviais. Vienas incidento dalyvis jau yra kartą pažeidęs Mokinių taisykles, kiti du nusižengė pirmą kartą.

„Žalingi įpročiai ugdymo įstaigose yra problema, apie kurią stengiamės kalbėti atvirai, mūsų gimnazija dalyvauja įvairiose prevencinėse programose, edukacijose. Šį incidentą taip pat atvirai aptarsime. Tikiu, kad tai bus didelė pamoka visai mūsų bendruomenei“, – kalbėjo R. Liagienė.

Ji nėra linkusi viską spręsti bausmėmis. „Visi trys moksleiviai yra šešiolikmečiai, kuriems dar stinga brandesnio požiūrio įgyvenimą. Vartodami alkoholį jaunuoliai labiausiai pakenkė sau. Reikia duoti galimybę jiems pasitaisyti“, – teigė gimnazijos vadovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA