Minės V. Šontos ir R. Požerskio debiutinės parodos 50-metį | Kas vyksta Kaune

Minės V. Šontos ir R. Požerskio debiutinės parodos 50-metį

Romualdas Požerskis ir Virgilijus Šonta Kauno politechnikos institute 1974 m./Organizatorių nuotr.

Gruodžio 19 d., 17.30 val. Kauno fotografijos galerijoje vyks susitikimas, skirtas paminėti debiutinės Romualdo Požerskio ir Virgilijaus Šontos parodos, atidarytos 1973 m. gruodžio 18 d. Kauno politechnikos institute, 50-ąsias metines. Renginyje dalyvaus fotografas R. Požerskis ir menotyrininkas Tomas Pabedinskas.

Iš Romualdo Požerskio dienoraščio:

„1973.12.13. Šiandien įsimintina diena. Ne, ji nebus pažymėta biografijoje, niekas apie ją nežinos, bet mums su Virgilijum Šonta tai pakilimo iš beprasmybės diena.

Su Virgiu norim atidaryti savo parodą. Tai nuostabu, mes įžengiame į naują pakopą. Mes jau turime ką parodyti kitiems žmonėms. Mes tyrinėjame grožį, stengiamės jį pažinti, užfiksuoti ir parodyti. Žinoma, mūsų lygis yra labai žemas, techninis atlikimas baisus, meninis lygis dar šlubuoja.

Bet mes nenusimenam, viskam yra laikas, viskas priklauso tik nuo mūsų pačių. Dabar kilsim aukštyn, dirbsim, galvosim. Tai nuostabu.

1973.12.18. Atidariau parodą. Valio!!! Triskart valio!!! Mudu su Virgiu Šonta savo pasiekėme ir eksponuojame virš 50 nuotraukų. Tai didžiulis mūsų laimėjimas ir atminimas visam gyvenimui. Dabar mes privalome pereiti į naują aukštį, ir žymiai techniškiau bei meniškiau. Valio!!!

1973.12.19. Mane labiausiai sukrečia kišimasis į žmogaus asmeninę laisvę.“

Įėjimas nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA