Pasižymėkite datą: Kauno širdyje susiburti kvies tradicinė „Kiemų šventė“ (foto) | Kas vyksta Kaune

Pasižymėkite datą: Kauno širdyje susiburti kvies tradicinė „Kiemų šventė“ (foto)

Asociatyvi / M. Plepio nuotr.

Kaune jau septintąjį kartą vyks tradicinė „Kiemų šventė“, primenanti apie Kauno miesto žmonių draugystę bei vienybę. Pranešama, kad šiais metais šventė vyks gegužės 24-ąją, paskutinįjį mėnesio penktadienį. Taip pat jau paskelbtas atviras kvietimas visiems, norintiems pasirodyti šventėje.

Gegužės 24 d. 18 val. nuo Soboro vėl nusidrieks Kauno bendruomenių, organizacijų, kavinių ir barų stalų upė, dekoruota gėlėmis ir staltiesėmis, prie kurių bendrai vakarienei susės šventiškai nusiteikusios bendruomenės.

Renginio organizatoriai, kaip ir kasmet, prie vieno didelio stalo Kauno širdyje kviečia susiburti visus – nuo nepažįstamų prie nepažįstamų, iki kaimynų prie kaimynų.

Kaip rašoma Kauno menininkų namų internetinėje svetainėje, ilgoje stalų linijoje rikiuosis ir pakylos, skirtos meno kolektyvų ir kultūros atstovų pasirodymams.

„Datą pasižymėkite, puoškitės, ruoškite, o mes daugiau informacijos paskelbsime jau visai netrukus“, – rašoma renginio aprašyme.

Socialiniame tinkle Facebook paskelbtame renginio aprašyme minima, kad jau yra paskelbtas ir atviras kvietimas menininkams, kultūros organizacijoms ir bendruomenėms – visiems, norintiems pasirodyti šventėje. Registraciją, norintiems savo pasirodymu pradžiuginti šventės dalyvius rasite čia.

Primename, kad „Kiemų šventė“ – tradicinis renginys, kuriuo puoselėjama Kauno miesto gyventojų draugystė. Šventės metu Laisvės alėja tampa bendruomeniškiausiu ir ilgiausiu vakarienės stalu, simbolizuojančiu Kauno miesto žmonių bendrystę. Renginys kasmet tarsi sužadina Laisvės alėją, ji tampa kiekvieno iš mūsų kiemo tęsiniu.

„Kiemų šventės“ metu jos dalyviai skaito poeziją, šoka, dainuoja, organizuoja žaidimus bei akcijas, įtraukia praeivius į kūrybines veiklas.

Kaunas trankiai švęs 616-ąjį gimtadienį: ką pamatysime?

Be to, šiais metais paskutinį gegužės savaitgalį Kaunas minės ir savo 616-ąjį gimtadienį – laukia net trijų dienų maratonas. Savaitgalį miesto erdves užlies muzikos garsai – suplanuoti tiek Lietuvos, tiek užsienio atlikėjų ir grupių pasirodymai, taip pat lauks lazerių šou, vyks svarbiausios viduramžių pramogos bei daugybė kitų veiklų.

Šventės pradžią paskelbs Kauno miesto simfoninis orkestras kartu su solistais. Jie atliks elektroninės muzikos programą „Feel The Future“. Taip pat, kaip skelbta savivaldybės išplatintame pranešime žiniasklaidai, laukia ir įspūdingas lazerių šou, kuris kvies pasigrožėti ir nerti į ateitį.

Vakarėlio kulminacija taps elektroninės šokių muzikos žvaigždės Sigala pasirodymas. Su gimtadieniu Kauną taip pat sveikins pasaulinio garso žvaigždė – pianistas, virtuozas Robert Wells (Švedija) su programa „Rhapsody in Rock“, elektroninės muzikos duetas „Beissoul & Einius“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Saulės kliošas“, „Proflame“ ir Evgenya Redko. Šventę vainikuos vieno populiariausių šalies atlikėjų Justino Jaručio pasirodymas.

Santakos parko Nemuno pakrantėje įsikurs jauki šeimų erdvė – Vaikystės pieva, kurioje numatytos piknikų, žaidimų, muzikos bei šokių zonos. Čia lauks ir „Kakės Makės“ batutų parkas, bus laidomi spalvingi aitvarai, vyks mini futbolo turnyrai, įvairios edukacijos, veiks karaokės erdvė ir lauks saldėsiai.

Gegužės 25-26 dienomis Kauno pilies loma virs istoriniu Hanzos miestu su senųjų amatininkų turgeliais ir dirbtuvėmis. Bus galima išgirsti viduramžių muziką, išmokti to laikmečio šokių. Be kita ko, lauks ir įvairios pramogos bei edukacijos, greta vyks ir svarbiausios viduramžių pramogos – riterių turnyrai.

Abi šventės dienas, kaip skelbiama sutartyje, Vilniaus ir Valančiaus g. sankirtoje planuojama įrengti Lietuvos turizmo informacinių centrų alėją, kurioje bus galima susipažinti su naujausiomis turistinio sezono kryptimis, naujienomis ir atrakcijomis, pabendrauti su įvairių turizmo informacinių centrų darbuotojais, gauti reklaminės medžiagos ar susipažinti su miestų įvaizdžio naujovėmis. Senamiestyje taip pat šurmuliuos ir Lietuvos amatininkų mugė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA