Priminimas gyventojams: šiandien – paskutinė diena sumokėti NT mokestį | Kas vyksta Kaune

Priminimas gyventojams: šiandien – paskutinė diena sumokėti NT mokestį

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) primena, kad paskutinė diena deklaruoti ir sumokėti NT mokestį – gruodžio 15 d. (imtinai). 20 tūkst. NT savininkų jau deklaravo apie 8,6 mln. eurų mokesčio. Preliminariais duomenimis tai padaryti dar turi apie 15,5 tūkst. gyventojų.

„Dėkojame gyventojams, kurie nelaukė paskutinės dienos ir jau sumokėjo NT mokestį. Iš viso šiais metais tai padaryti turi apie 34 tūkst. gyventojų, kurie VMI duomenimis turi deklaruoti apie 15 mln. eurų NT mokesčio,“ – sako VMI viršininko pavaduotojas Martynas Endrijaitis, pridurdamas, kad didžiausios jau deklaruotos sumos yra Kauno m. sav. (33,6 tūkst. eur), Palangos m. sav. (31,6 tūkst. eur). Vilniaus m. sav. (28,7 tūkst. eur).

Kaip sužinoti, ar reikia mokėti NT mokestį?

NT mokestį moka gyventojai už gyvenamosios, sodų, garažų, fermų, šiltnamių, ūkio, pagalbinio ūkio, mokslo, religinės, poilsio paskirties statinius (patalpas), žuvininkystės statinius ir inžinerinius statinius, kai jų bendra mokestinė vertė viršija 150 tūkst. eurų sumą (arba 200 tūkst. eurų , jei taikoma lengvata).

Savo visų turimų NT mokestines vertes galima sužinoti suvedus NT unikalius numerius VĮ „Registrų centras“ internetinėje svetainėje (paieška čia). Instrukciją, kaip tai padaryti, rasite čia.

Jei turimų NT mokestinės vertės viršija nustatytas ribą – būtina pateikti NT mokesčio deklaraciją (formą KIT715v.2) e. būdu Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) ir sumokėti mokestį (instrukciją rasite čia).

Visa aktuali informacija apie NT mokestį: www.vmi.lt > Domiuosi nekilnojamojo turto mokesčiu > Gyventojo nekilnojamojo turto mokesčio deklaracija KIT715. Konsultacijos mokesčių klausimais teikiamos telefonu +370 5 260 5060 (1882). Apsilankymui VMI aptarnavimo padaliniuose būtina išankstinė registracija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA