Nuo sausio naujame LSMU centre bus teikiama pagalba jos reikalingiems laukiniams gyvūnams | Kas vyksta Kaune

Nuo sausio naujame LSMU centre bus teikiama pagalba jos reikalingiems laukiniams gyvūnams

/ LSMU nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) praneša, kad netrukus pradės veikti Naujųjų Muniškių kaime (Kauno raj.) pastatytas ir įrengtas Laukinių gyvūnų globos centras (LGGC), – vienintelis toks Lietuvoje. Jame nuo 2024-ųjų sausio 1-osios, 7 dienas per savaitę, pagalbos reikalingiems laukiniams gyvūnams iš Lietuvos bus teikiama profesionali veterinarinė pagalba bei globos, reabilitacijos ir adaptacijos paslaugos.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau skelbė, kad šio centro pastatų kompleksas specifiškai suprojektuotas laukinių gyvūnų gydymui ir globai. Čia įrengta veterinarijos gydykla su laukinių gyvūnų priėmimo, apžiūros patalpomis, operacine, laboratorija, gyvūnų gydymo-reabilitacijos, visuomenės švietimo, darbuotojams skirtomis patalpomis, karantino pastatu, gyvūnų laikymo vidaus ir lauko voljerais.

Anot naujojo LSMU padalinio vadovės Justinos Morkūnaitės, centro specialistų teikiama veterinarinė pagalba pagerins laukinių gyvūnų išgyvenamumą, padidins jų paleidimo į laisvę tikimybę ir sudarys palankesnes perdavimo laikyti tinkamomis sąlygomis galimybes. Šiuo metu LSMU LGGC jau dirba veterinarijos gydytojai, dalis gyvūnų prižiūrėtojų, kitas personalas, o iki metų pabaigos bus suformuota visa komanda.

Pažymėtina, jog veterinarijos gydytojai gilina žinias pirmosios pagalbos laukiniams gyvūnams, jų globos, priežiūros ir reabilitacijos srityse, taip pat semiasi patirties iš savo srities profesionalų. Kad galėtų teikti kokybišką veterinarinę pagalbą sužeistiems laukiniams gyvūnams, LSMU LGGC specialistai intensyviai tobulina įgūdžius, dirbdami su viena pažangiausių veterinarinės medicinos ir laboratorijų įranga: ultragarso skeneriu, endoskopu, rentgeno aparatu, mobiliu laparoskopu, kraujo parametrų tyrimų aparatais ir kita įranga, kuri jau sumontuota centro patalpose.

Laukinių gyvūnų globos centras neabejotinai taps traukos objektu besidomintiems laukine gamta, prisidės šviečiant visuomenę apie laukinių gyvūnų priežiūrą, propaguos šios srities savanorystę. Centro vadovės teigimu, siekiant sklandaus, efektyvaus ir sėkmingo darbo, prie įstaigos veiklos kviečiami prisijungti įvairūs partneriai ir rėmėjai.

„Siekiame vienyti neabejingų gyvūnų gerovei asmenų, įstaigų, bendrovių, organizacijų pastangas ir iniciatyvas, tad laukiami visi, norintys bendradarbiauti, tapti matomais, prisidedant prie laukinių gyvūnų gerovės“, – sakė J. Morkūnaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA