G. Nausėda nusprendė – sieks antros šalies vadovo kadencijos | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda nusprendė – sieks antros šalies vadovo kadencijos papildyta

BNS / Saulius Jakučionis, Greta Zulonaitė 2023/12/07 15:28
Gitanas Nausėda / R. Tenio nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį paskelbė sieksiantis dar vienos kadencijos kitąmet vyksiančiuose rinkimuose.

„Aš esu nusiteikęs ir pasiryžęs tęsti pradėtus darbus. Aš dalyvausiu Lietuvos Respublikos prezidento rinkimuose 2024 metų gegužės mėnesį ir aš tikiuosi, kad Lietuvos žmonės man suteiks tvirtą pasitikėjimo mandatą, tokį, kokį suteikė 2019 metais“, – spaudos konferencijoje Prezidentūroje sakė šalies vadovas.

G. Nausėda teigė, kad nuo 2019 metų, kai pirmąkart dalyvavo prezidento rinkimuose, jo nuostatos nepasikeitė.

„Aš noriu pasakyti, koks aš bebūčiau, aš negalėčiau būti apkaltintas tuo, kad keičiu savo nuomones arba keičiu savo nuostatas“, – tvirtino prezidentas.

Šalies vadovas pridūrė, kad vis dar esama nebaigtų darbų.

G. Nausėda spaudos konferencijoje išskyrė „tektoninius lūžius“, kurie įvyko per ketverius metus jam esant prezidento pareigose. Šalies vadovas išskyrė sutarimą dislokuoti vokiečių brigadą Lietuvoje, skirti daugiau nei 2 proc. bendrojo vidaus produktai šalies gynybai ir kita.

„Visa tai leidžia man teigti, kad išorės grėsmių atžvilgiu Lietuva šiandien yra saugi kaip niekada“, – kalbėjo G. Nausėda.

Šalies vadovas taip pat išskyrė sėkmingą veiklą atlaikant energetinių išteklių brangimo pasekmes, kalbėjo apie neįgaliuosius bei valstybės progresą šioje srityje, taip pat aiškino, kad gerovės valstybė – „tai atskirčių mažinimas.“

Šalies vadovas išskyrė savivaldą, anot jo, pademonstravusią aktyvumą sprendžiant koronaviruso pandemijos, neteisėtų migrantų, paramos Ukrainai klausimus.

„Turime atsisakyti įtaraus požiūrio į savivaldybes, nesuabsoliutinti, kad ten taip pat pasitaiko finansinio piktnaudžiavimo, kaip ir kitose valdžios grandyse“, – tvirtino jis.

Prezidentu G. Nausėda išrinktas 2019 metais, antrajame ture įveikęs dabartinę premjerę Ingrida Šimonytę.

59-erių prezidentas visuomenės apklausose yra įvardijamas favoritu užimti šalies vadovo postą dar vienai kadencijai.

Pagrindiniais jo varžovais įvardijami konservatorė I. Šimonytė ir advokatas Ignas Vėgėlė. Pastarieji apie savo planus dalyvauti rinkimuose jau pranešė kiek anksčiau.

Iš viso apie dalyvavimą rinkimuose yra paskelbę daugiau nei dešimt asmenų.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA