Kačerginėje esantis „Nemuno žiedas“ bus atnaujinamas etapais | Kas vyksta Kaune

Kačerginėje esantis „Nemuno žiedas“ bus atnaujinamas etapais

BNS 2023/12/01 20:17
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kačerginėje esančioje automobilių ir motociklų žiedinėje trasoje „Nemuno žiedas“ penktadienį apsilankęs švietimo, mokslo ir sporto ministras (ŠMSM) Gintautas Jakštas teigia, kad ši trasa turėtų būti atnaujinama etapais.

Susitikime su Lietuvos automobilių sporto, Lietuvos motociklų sporto federacijomis ir Lietuvos techninio sporto federacijų asociacija buvo aptarta „Nemuno žiedo“ vystymo ir plėtojimo vizija ir artimiausi darbai.

„Atsižvelgiant į sporto bendruomenės išsakytus poreikius, lūkesčius, sutariame, kad trasa turėtų būti atnaujinama etapais. Mūsų visų bendras tikslas – turėti Lietuvoje kokybišką automobilių ir motociklų trasą, kuri būtų profesionaliai prižiūrima, maksimaliai ir skaidriai įveiklinama ir saugi sportininkams“, – sakė ministras.

Gintautas Jakštas / DELFI nuotr.

Šįmet dalis trasos buvo išasfaltuota, kitąmet būtų planuojama atlikti dalį darbų, sporto bendruomenės įvardintų svarbiausiais ir susijusių su trasos saugumo didinimu. Ketinama tvarkyti dalį nuslydimo zonų, rengti atitvarus, stebėjimo sistemas ir kita. Planuojama, kad kitąmet parengus techninį projektą, būtų išdėlioti kiti darbų etapai, numatytos kasmetinės investicijos.

Vienintelė Lietuvoje automobilių ir motociklų žiedinė trasa „Nemuno žiedas“ įrengta 1961 metais, nuo 1987 metų ji renovuota fragmentiškai.

Pavasarį tarpinstitucinį memorandumą dėl automobilių ir motociklų žiedinės lenktynių trasos „Nemuno žiedas“ rekonstrukcijos pasirašė ŠMSM, Susisiekimo ministerija, Kauno rajono savivaldybė ir Lietuvos techninio sporto federacijų asociacija.

Anot ministerijos, renovuojant bazę siekiama sukurti saugią ir patrauklią nacionalinio ir regioninio lygio trasą, atitinkančią tarptautinius techninių sporto šakų standartus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA