Kaune nuo tilto vos nenugarmėjusi girta vairuotoja neteko prabangaus automobilio | Kas vyksta Kaune

Kaune nuo tilto vos nenugarmėjusi girta vairuotoja neteko prabangaus automobilio

/ „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimtas baudžiamasis įsakymas, kuriuo Ukrainos pilietė K.Y. pripažinta kalta dėl transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo (Baudžiamojo kodekso 2811 str. 1 d.).

Bylos duomenimis, K. Y. 2023 m. spalio 18 d. vakare, A. Juozapavičiaus pr., Kaune pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus, numatančius draudimą vairuoti transporto priemones neblaiviems ir vairavo automobilį „Range Rover Sport“ būdama apsvaigusi nuo alkoholio. K. Y. vairuojamas automobilis tuomet atsitrenkė į kelio atitvarus, apšvietimo stulpą, o automobilis vienu ratu pakibo virš tilto. Automobilį vairavusiai moteriai buvo nustatytas 1,85 promilės neblaivumas.

Skiriant bausmę teismas atsižvelgė į tai, jog nors K. Y. yra teisiama pirmą kartą, tačiau matyti, kad šiek tiek daugiau nei per vienerius metus administracine tvarka yra bausta 19 kartų (visus kartus už Kelių eismo taisyklių pažeidimus), o paskirtų baudų nesumokėjusi, rašoma Kauno apylinkės teismo internetinėje svetainėje.

Teismas taip pat pažymėjo, jog įvykdyta nusikalstama veika yra itin šiurkštaus pobūdžio, nes K. Y. ne tik vairavo transporto priemonę būdama neblaivi, tačiau ir sukėlė eismo įvykį, kuris tik laimingo atsitiktinumo dėka nesukėlė tragiškų padarinių.

Atsižvelgus į nusikalstamos veikos padarymo aplinkybes ir į tai, kad kaltinamoji daugybę kartų bausta administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus, buvo padaryta išvada, kad K. Y. yra linkusi nesilaikyti KET.

Įvertinus aplinkybę, jog K. Y. anksčiau jai paskirtų administracinių baudų nėra sumokėjusi, padaryta išvada, kad vėl skyrus baudą, bausmės tikslai nebus pasiekti, todėl vairuotojai paskirta kita bausmė, švelnesnė nei laisvės atėmimas – arešto bausmė.

2023 m. lapkričio 30 d. Kauno apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu K. Y. pripažinta kalta dėl dėl transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo (Baudžiamojo kodekso 2811 straipsnio 1 d.).

K. Y. paskirta galutinė 30 parų arešto bausmė jos vykdymą atidedant 8 mėnesių laikotarpiui, ji taip pat įpareigota pradėti dirbti, tęsti darbą, neišeiti iš namų nuo 22:00 iki 06:00, jei tai nesusiję su darbu arba mokymusi ir nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

K. Y. taip pat paskirtos baudžiamojo poveikio priemonės: uždrausta 2 metus naudotis vairuotojo teisėmis ir konfiskuotas automobilis „Range Rover Sport“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA