Prieš Kauno Kalėdų eglutės įžiebimą – eismo ribojimai mieste | Kas vyksta Kaune

Prieš Kauno Kalėdų eglutės įžiebimą – eismo ribojimai mieste

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Primename, kad jau nuo 14 valandos numatomi eismo ribojimai Kauno senamiestyje, nes vakare kauniečių laukia įspūdingas Kalėdų eglės įžiebimo renginys, kurį „Kas vyksta Kaune“ transliuos tiesiogiai nuo 19.10 val.

Kauno miesto savivaldybė anksčiau informavo, kad šeštadienį eismo ribojimai Kauno senamiestyje numatomi nuo 14 iki 22 val., todėl raginama kelionėms į miestą rinktis viešąjį transportą.

Po įžiebimo renginio iš Kauno pilies stotelių keleivius taip pat veš viešojo transporto maršrutai – 35A, 37, 40, 1, 5, 7, 10A, 11.

Eismo ribojimai / KMS nuotr.

Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos Agnės Augonės teigimu, įžiebimo koncertas šiemet bus visiškai kitoks, scenografiškai unikalus. Pirmą kartą Kaunas turės 360 laipsnių sceną aplink visą eglutę, planuojama įrengti tris pakylas, ant kiekvienos iš jų vyks tam tikras judesys.

Rotušės aikštėje veiks ir kalėdinis miestelis, kuriame lankytojų lauks Senelis Kalėda, gardžių desertų ir dekoracijų dirbtuvėlės, nemokami šventiniai atvirukai ir kalėdinis paštas bei įvairūs renginiai ir edukacijos. Miestelis veikti pradės per eglutės įžiebimo renginį ir kauniečius bei miesto svečius džiugins iki sausio 6 dienos. Darbo dienomis jis veiks 11-22 val., o savaitgaliais – 10-22 val.

Eglutė – „Angelo palytėta“

Daugiau nei dešimtmetį pagrindinės Kauno eglutės įvaizdį kurianti menininkė Jolanta Šmidtienė pasakojo, kad šiais metais eglutė bus plunksnuota, lyg praskridusio angelo plunksnomis pabarstyta.

Išskirtinis šių metų eglutės dekoras – baltos plunksnos, pagamintos iš metalo konstrukcijos ir tvirtinimo dirželių. Anot kūrėjų, dirželiai pagaminti iš plastiko kaprono pagrindu, jie atsparūs gamtos veiksniams, o jų kiekis sudarys lengvų plunksnų ir pūkelių vaizdą.

Ant eglutės nuguls apie 100, o Rotušės aikštę papuoš dar apie 50 įvairių dydžių plunksnų ir jų dekoracijų. Visoms plunksnų dekoracijoms bus sunaudota apie pusę milijono tvirtinimo dirželių.

Pagrindinis žaliaskarės akcentas, kaip ir kasmet, bus eglutės viršūnė, kuri primins angelo sparnų apkabinimą. Idėją išpildyti padėjo žymus skulptorius iš Anglijos, Rimas Metlovas.

Šventinis koncertas Kaunui kainuos 170 tūkst. eurų, eglutės ir Rotušės aikštės puošyba – 160 tūkst. eurų.

Eglutės įžiebimo renginį stebėkite tiesiogiai naujienų portale „Kas vyksta Kaune“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA