Šeštadienį Kauno senamiestyje numatomi eismo ribojimai | Kas vyksta Kaune

Šeštadienį Kauno senamiestyje numatomi eismo ribojimai

R. Tenio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Jau rytoj (šeštadienį) Rotušės aikštėje sužibs pagrindinis miesto Kalėdų simbolis – plunksnuotoji žaliaskarė. Atvykstančius į eglutės įžiebimo šventę raginama rinktis viešąjį transportą, mat senamiestyje numatomi eismo ribojimai.

Kaip praneša Kauno miesto savivaldybė, šeštadienį eismo ribojimai Kauno senamiestyje numatomi nuo 14 iki 22 val., todėl raginama kelionėms į miestą rinktis viešąjį transportą.

Po įžiebimo renginio iš Kauno pilies stotelių keleivius taip pat veš viešojo transporto maršrutai – 35A, 37, 40, 1, 5, 7, 10A, 11.

Eismo ribojimai / KMS nuotr.

Kaip jau skelbėme anksčiau, eglutės įžiebimo koncertas prasidės šeštadienį, 19.30 val. Kauno Kalėdų eglės įžiebimą tiesiogiai transliuos naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ – kauniečiai ir miesto svečiai galės virtualiai stebėti koncertą ir momentą, kai sušvis plunksnuota žaliaskarė.

Kauno savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos Agnės Augonės teigimu, įžiebimo koncertas šiemet bus visiškai kitoks, scenografiškai unikalus. Pirmą kartą Kaunas turės 360 laipsnių sceną aplink visą eglutę, planuojama įrengti tris pakylas, ant kiekvienos iš jų vyks tam tikras judesys.

Rotušės aikštėje veiks ir kalėdinis miestelis, kuriame lankytojų lauks Senelis Kalėda, gardžių desertų ir dekoracijų dirbtuvėlės, nemokami šventiniai atvirukai ir kalėdinis paštas bei įvairūs renginiai ir edukacijos. Miestelis veikti pradės per eglutės įžiebimo renginį ir kauniečius bei miesto svečius džiugins iki sausio 6 dienos. Darbo dienomis jis veiks 11-22 val., o savaitgaliais – 10-22 val.

O ir pakeliui link šių metų plunksnuotos Kalėdų eglės, pėstieji turės galimybę pasigrožėti ir pasipuošusia Laisvės alėja bei kelių šimtų eglučių kompozicija Vilniaus gatvėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA