Užfiksavo „trikojo“ darbą Kaune: matuoja snaigių kritimo greitį? | Kas vyksta Kaune

Užfiksavo „trikojo“ darbą Kaune: matuoja snaigių kritimo greitį?

Ketvirtadienį pradėjusi siausti pūga ne tik baltai nudažė Kauną, bet ir apsunkino eismo sąlygas automobilių vairuotojams – daugelis strigo spūstyse. Ir nors eismas gerokai sulėtėjęs, kauniečiai dalijasi vaizdais, jog greičio matuokliai vis tiek yra statomi. Tik kyla klausimas – ar jie šiandien fiksuoja lėčiausius vairuotojus?

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ grupėje kaunietis pasidalijo trumpu vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas prie S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo pastatytas „trikojis“. Internautai komentaruose pradėjo juokauti, spėliodami, ką jis fiksuoja, kai automobiliai vos juda.

„Prie S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo. Renka lėčiausią vairuotoją. Gal stebi vasarines padangas. Pelno 0 šiandien. Snaigių kritimo greitį matuoja.

Bus į statistiką, kad per šį mėnesį greičio niekas neviršijo, mobilūs greičio matuokliai puikiai atlieka savo darbą…“ – po „Kas vyksta Kaune“ grupėje įkeltu vaizdo įrašu šmaikštavo kauniečiai.

Kitas kaunietis toje pačioje grupėje dalijosi užfiksuotu vaizdu, kuriame matyti lėtai kelyje judantys automobiliai ir vienas automobilio vairuotojas, nepabijojęs atlikti lenkimo manevrą stipriai apsnigtame kelyje.

Po vaizdo įrašu kauniečiai komentavo užfiksuotą situaciją – „O dar kyla klausimų, kodėl tokiu oru stato trikojus, čia pavyzdys kodėl. Aplenkė, koks blogas vairuotojas, kad nesivelka visiem iš paskos“.

Anot kelininkų, šalyje dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau dėl snygio kelių dangos greitai vėl padengiamos nauju sluoksniu, todėl vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelių būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Valstybinės reikšmės keliai šlapi, vietomis padengti pažliugusiu sniegu, provėžoti, slidūs. Sudėtingiausios eismo sąlygos, kaip pranešė Eismo informacijos centras, yra Alytaus rajone dėl esančios lijundros, taip pat sudėtingos sąlygos rytų Lietuvoje (Anykščių, Utenos, Rokiškio, Molėtų, Širvintų, Ignalinos rajonuose) dėl gausiai iškritusio sniego.

Kauno miesto gatves prižiūrinti UAB „Kauno švara“ pirmadienį skelbė, kad žiema bendrovės tikrai neužklups netikėtai.

„Kruopščiai ir labai atsakingai sekam orų prognozę, stebim kelio dangą, o technika paruošta išvažiavimui į gatves. Turime solidų mašinų parką: 16 automobilių su priekiniais arba priekiniais ir šoniniais sniego verstuvais, iš jų 15 automobilių komplektuojami su druskos barstymo įrenginiais.

Sniego valymui nuo šaligatvių, turime: 17 traktorinių smėlio druskos barstytuvų, 1 frontalinį sniego krautuvą ir 1 ratinį ekskavatorių. Siekiam užtikrinti darbų nepertraukiamumą, todėl techniką pasirengę valdyti virš 60 darbuotojų, iš kurių visą parą vienu metu budi apie 50 darbuotojų“, – rašoma bendrovės internetiniame puslapyje.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA