Triguba šventė Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje | Kas vyksta Kaune

Triguba šventė Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje

KRS nuotr.

Šie metai Karmėlavos Balio Buračo gimnazijai ypatingi – sukanka 360 metų, kai įkurta Karmėlavos parapinė mokykla, prieš 25 metus mokyklai suteiktas garsaus etnografo, fotografo, buvusio mokytojo Balio Buračo vardas, o prieš 15 metų vidurinė mokykla po sėkmingos akreditacijos tapo gimnazija.

Neeilines sukaktis penktadienio vakarą į Ramučių kultūros centre vykusią šventę atvyko paminėti buvę ir dabar dirbantys šios mokyklos mokytojai, auklėtiniai, vietos bendruomenė.

Pasveikinti gimnazijos bendruomenės atvyko ir Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė, Administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius, Seimo narė Orinta Leiputė, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius, rašoma Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.

„Kaip ir kiekvieno miestelio ar bendruomenės, taip ir ugdymo įstaigos istoriją pirmiausia kuria žmonės. Jūsų gimnazijos istoriją kūrė buvę ir esami mokytojai, mokiniai, tėveliai. Šiandien švęsdami šiuos tris gražius jubiliejus jūs atveriate naują istorijos puslapį. Tikiu, kad jame bus labai stipri ir brandi bendruomenė, kuriantys mokytojai ir jūsų puoselėjamos stiprybės“, – linkėdama susitelkimo ir aukštų rezultatų susirinkusiems kalbėjo vicemerė R. Popovienė.

Savivaldybės vadovai perdavė mero Valerijaus Makūno padėkas už nuoširdų darbą gimnazijos direktorei Rimai Kuktienei ir kitiems pasižymėjusiems mokytojams bei darbuotojams.

Šventę muzikiniais pasirodymais papuošė gimnazijos vaikų muzikos studija „Indigo“, folklorinės ir roko muzikos duetas – Jolanta Balnytė ir Laurynas Baškys, grupė „Thundertale“.

Daugiau nei trijų šimtmečių tradicijas menančioje Karmėlavos mokykloje šiuo metu mokosi 661 mokinys, dirba 107 darbuotojai, iš jų – 69 mokytojai ir pagalbos mokiniui specialistai.

Gimnazijoje dirbantys aukštos kvalifikacijos pedagogai dalijasi dalykine ir metodine patirtimi su rajono, šalies kolegomis, inicijuoja ir dalyvauja tarptautiniuose projektuose. Gimnazija didžiuojasi ir įvairiais mokinių pasiekimais: puikiais metiniais įvertinimais, prizinėmis vietomis rajono, šalies olimpiadose, konkursuose, konkurencingais nacionalinių mokinių pasiekimų patikrinimų rezultatais.

Jau beveik tris dešimtmečius vyresniųjų klasių mokiniai dalyvauja verslumo ugdymo programose. Ypač sėkmingai vyksta mokinių karjeros ugdymas, bendradarbiaujama su kaimynystėje veikiančiomis su įvairiomis įstaigomis, organizacijomis, verslo įmonėmis (Kauno oro uostas, LEZ).

Kryptingai atnaujinamos ir gimnazijos edukacinės erdvės. Praėjusiais metais šiuolaikiškai renovuotame gimnazijos stadione vyksta tradicija tampančios veiklos, įtraukiančios Karmėlavos bendruomenės narius.

Gimnazija yra Lietuvos mokyklų, pasirengusių padėti iš emigracijos grįžusiems vaikams geriau integruotis, tinkle. Taip pat įstaiga yra išleidusi metodinį leidinį, kaip dirbti su mokiniais reemigrantais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA