Naujos detalės apie tėvo pro langą išmestą kūdikį: specialistams pavyko susisiekti su mama | Kas vyksta Kaune

Naujos detalės apie tėvo pro langą išmestą kūdikį: specialistams pavyko susisiekti su mama

LNK 2023/11/20 21:37
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Šeštadienį, įtariama, nuo narkotikų apsvaigęs vyras iš namų, pro pirmo aukšto langą išmetė vos 5 mėnesių vaiką. Jį po langais aptiko atsitiktinis praeivis, kuris ir iškvietė medikus bei pareigūnus. Mažylis iškart atsidūrė reanimacijoje, o sulaikytas tėvas – areštinėje. Aiškėja, kad dėl sunkios būklės kūdikis gydymui jau išvežtas į Kauno klinikas, o sulaikytas tėvas – anksčiau jau teistas už nužudymą. Kokia kūdikio būklė yra šiandien ir kur buvo vaiko motina bei kodėl ji nesulaikė vyro nuo tokio protu sunkiai suvokiamo poelgio? To LNK eteryje Vidudienio žiniose klausta Klaipėdos apskrities vaiko teisių skyriaus vedėjos Gintarės Noliūtės.

„Mes neturime informacijos, kas konkrečiai nutiko tuo metu namuose, nes ikiteisminį tyrimą atlieka policijos pareigūnai ir jie aiškinasi situaciją, mes žinome, kad iš tikrųjų iki to atvejo duomenų apie tai, kad galimai galėjo būti naudojamas smurtas prieš nepilnamečius šioje šeimoje, neturėjome“, – sakė specialistė.

Ji tikino, kad šeima specialistams buvo žinoma.

„Šeima mums buvo žinoma. Jai buvo teikiamos paslaugos ir dar yra teikiamos paslaugos, tačiau informacijos apie tai, kad prieš nepilnamečius šeimoje būtų smurtauta, mes tokios informacijos neturime“, – tikina moteris.

Taip pat laidoje paklausta, ar žinoma, kiek tiksliai laiko kūdikis galėjo prabūti lauke ant žolės.

„Į šį klausimą negalėčiau atsakyti, nes duomenų apie tai, kiek kūdikis pragulėjo lauke, tikrai neturime“, – sakė sako G. Noliūtė.

Pašnekovė taip pat sakė, kad buvo susisiekta su motina.

„Mes su mama susisiekėme, pasiūlėme jai pagalbą. Išsiaiškinti išsamesnių aplinkybių, kaip viskas tuo metu įvyko, nepavyko, nes atsižvelgiant ir į mamos tuo metu išgyvenamą emocinę būseną, į tuos klausimus tikrai negalėčiau šiuo metu atsakyti. Atliekamas ikiteisminis tyrimas, kurio metu tikriausiai paaiškės visos šios aplinkybės“, – sakė pašnekovė.

Paklausus, ar kūdikiu domisi kas nors iš artimųjų ir ar jie imtųsi globoti vaiką, moteris tikino, kad kol kas svarbiausia atlikti išsamų situacijos vertinimą.

„Šiuo metu vaiko teisių tyrėjai atlieka situacijos vertinimą, renka informaciją apie šeimą ir spręs dėl vaiko situacijos, ar juo gali pasirūpinti mama, ar reiktų kitų sprendimų, bet šiuo metu negaliu atsakyti, kokie tolimesni sprendimai. Kol neišsiaiškinsime visų aplinkybių, nepakalbėsime išsamiai su vaiko tėvais, mama, tol negalime pasakyti, kokie bus konkretūs sprendimai“, – sakė moteris.

„Pagalba buvo inicijuota dėl galimo smurto artimoje aplinkoje tarp suaugusių asmenų“, – sakė specialistė.

Dėl kitų šeimoje esančių vaikų taip pat atliekamas situacijos vertinimas. Šiuo metu kitas vaikas yra su jam artimais asmenimis saugioje aplinkoje.

Klaipėdos apylinkės teismas pirmadienį leido suimti kūdikį pro langą Klaipėdoje galimai išmetusį vyrą, pranešė prokuratūra.

Kaip teigiama prokuratūros pranešime spaudai, teismas tenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro prašymą skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą – įtariamajam, galimai pro buto langą išmetusiam kūdikį.

Prokuratūra prašė teismo leisti vyrą suimti mėnesiui, tačiau teismas nutarė vyrui skirti suėmimą 14-ai dienų.

Ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymus sveikatos sutrikdymo pradėtas lapkričio 18 dieną, kai prie vieno iš Klaipėdoje, Laukininkų gatvėje, esančių daugiabučių rastas ant žemės gulintis 2023 m. gimęs kūdikis. Pirminiais duomenimis, vaiką pro pirmame aukšte esančio buto langą išmetė 1998 m. gimęs tėvas. 5 mėnesių kūdikio būklė sunki. Vyras sulaikytas įvykio vietoje.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA