Tėvo pro langą išmestas kūdikis atsidūrė Kauno klinikose | Kas vyksta Kaune

Tėvo pro langą išmestas kūdikis atsidūrė Kauno klinikose

Lrytas.lt / Agnė Liubertaitė 2023/11/20 15:20
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Šeštadienį Klaipėdoje savo tėvo pro langą išmestas 5 mėnesių kūdikis – kritinės būklės. Iš Klaipėdos jis jau pervežtas į Kauno klinikas, naujienų portalui lrytas.lt patvirtino medikai.

Tuo metu prokuratūra pranešė, kad teismas jau tenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro prašymą kūdikio tėvui skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Teismo sprendimu, vyrui skirtas suėmimas 14-ai dienų.

„Kūdikis yra išvežtas į Kauno klinikas ir tolimesnis jo likimas yra ten“, – pirmadienį nurodė Klaipėdos vaikų ligoninės reanimacijos skyriaus vedėjas Linas Mikelis, pridūręs, kad daugiau detalių dėl incidento telefonu komentuoti negali.

Visgi surengtoje spaudos konferencijoje gydytojas kalbėjo, kad vaiko išmetimas pro langą tąkart galėjo būti ir ne vienintelis jo nuskriaudimas.

„Vaikas atvežtas šeštadienį po pietų, jo būklė buvo ypatingai sunki, patyręs daugybinius galvos ir vidaus organų sužalojimus. Būklė artėjo prie kritiškos, bet po truputį pavyko stabilizuoti, ištirti, buvo derinta su Kauno klinikų reanimatologais. (…)

Galvos sumušimai. Tai yra bendras apibrėžimas. Ar buvo daužomas, ar kitokiu būdu patyrė sužalojimus, nepanašu, kad tai buvo vieno sumušimo atvejis“, – sakė L. Mikelis.

Kauno klinikų atstovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė patikino, kad 5 mėnesių kūdikio būklė šiuo metu kritinė.

„Būklė kritinė – tai viską pasako“, – lrytas.lt trumpai pakomentavo Kauno klinikų atstovė.

Asociatyvi / A. Vaitkevičiaus nuotr.

Pasak A. Aleksandravičiūtės-Šviažienės, dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo daugiau informacijos ji pateikti taip pat negalinti.

Savo ruožtu Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė portalą lrytas.lt informavo, kad dėl vaiko tėvo suėmimo buvo sprendžiama pirmadienio rytą.

Pasak A. Grauslienės, nors kol kas žinoma, kad nelaimės metu kūdikio tėvas buvo blaivus, tikrąją situaciją vėliau parodys išsamesni tyrimai.

„Blaivus dar nereiškia, kad neapsvaigęs. Medikai atsakys, kokia buvo jo padėtis – jis buvo medikų priežiūroje ir su policijos apsauga“, – pažymėjo policijos atstovė.

Ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymus sveikatos sutrikdymo pradėtas lapkričio 18 dieną, kai prie vieno iš Klaipėdoje, Laukininkų gatvėje, esančių daugiabučių rastas ant žemės gulintis 2023 m. gimęs kūdikis. Pirminiais duomenimis, vaiką pro pirmame aukšte esančio buto langą išmetė 1998 m. gimęs tėvas. Vyras sulaikytas įvykio vietoje.

Tyrimą kontroliuojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras šiandien kreipėsi į teismą dėl kardomosios priemonės įtariamajam skyrimo. Teismo buvo prašoma suimti vyrą vienam mėnesiui. Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų sprendimu vyrui skirtas suėmimas dviem savaitėms.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA