Kaunietį nustebino nekuklus Raudonojo Kryžiaus transportas | Kas vyksta Kaune

Kaunietį nustebino nekuklus Raudonojo Kryžiaus transportas

/ Skaitytojo nuotr.

Naujienų portalo skaitytojas praėjusią savaitę Kaune užfiksavo galingą „Mercedes-Benz“ visureigį, pažymėtą Lietuvos Raudono Kryžiaus ženklais. Kaunietis iškėlė klausimą, ar dera paramos organizacijai eksploatuoti automobilį, kurio vertė siekia daugiau kaip 100 tūkst. eurų.

„Truputį nustebino Kaune pamatytas „Mercedes-Benz“ G klasės visureigis su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacijos žymėjimais. Toks visureigis kainuoja nuo 200 tūkst. eurų ir ar tikrai paramą renkančiai organizacijai reikalingi prabangūs automobiliai?

Jį pardavus galima nupirkti bent 6-7 naujus „Volkswagen Tiguan“, „Caddy“, „Renault Trafic“ ar kitus mažiau prabangius automobilius, kurie galimai ne ką blogiau leistų atlikti organizacijos vykdomas funkcijas. Pamačius tokį vaizdą aukoti nekyla ranka…“ – nuomonę dėstė automobilį šalia T. Masiulio gatvės „Maximos“ užfiksavęs skaitytojas.

Čia iš karto reikia patikslinti, kad šie G klasės visureigiai nėra tokie brangūs, kaip įvardijo kaunietis – oficialios „Mercedes-Benz“ atstovybės Lietuvoje duomenimis, naujų kainos prasideda nuo 124 tūkst. eurų ir tik pačių galingiausių AMG komplektacijos transporto priemonių kaina siekia apie 200 tūkst. eurų.

Vis dėlto, Raudonasis Kryžius tikrai nevažinėja monstriškais AMG su V8 jėgainėmis. Rekvizitai.lt duomenimis, įstaigai priklauso du patys „silpniausi“ Europoje prieinami 2022 m. registruoti „Mercedes-Benz G 350 d“ su dyzeliniais šešių cilindrų varikliais, išvystančiais 210 kW.

Šios komplektacijos nauji visureigiai Lietuvos atstovybėje net nesiūlomi. Tarptautiniuose skelbimų portaluose būtent tokie apynaujai automobiliai kainuoja apie 130 tūkst. eurų. Bet kuriuo atveju, paramos organizacija už G klasės „mersus“ nesumokėjo nė cento.

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus komunikacijos vadovė Luka Lesauskaitė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad organizacija dėl šių visureigių jau yra sulaukusi nemažai klausimų, buvo ne vienas reportažas, taip pat parengtas pranešimas spaudai.

„Jei trumpai, šių automobilių mes nepirkome, juos gavome dovanų kaip paramą iš Vokietijos Raudonojo Kryžiaus ir „Mercedez-Benz“ atstovybės Vokietijoje. Taip pat gavome papildomų lėšų automobilio išlaikymui.

Pagal sutartį automobilių negalime parduoti dvejus metus, tačiau tikimės, kad pavyks susitarti ir galėsime juos pardavę įsigyti daugiau paprastesnių automobilių. Dovanojimo dokumentai yra pateikti tiek „Regitroje“, tiek kitur“, – paaiškino L. Lesauskaitė.

Automobiliai naudojami paramai išvežioti / Lietuvos Raudonojo Kryžiaus nuotr.

Naujienų portalui lrytas.lt anksčiau ji taip pat nurodė, kad vienu automobiliu naudojasi Vilniaus, kitu – Kauno filialai, kurie yra didžiausi. Transporto priemonės skirtos vežti paramą, jomis patogu pasiekti atokias vietoves, tačiau nėra naudojamos kasdien.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA