Intensyvioje kelio atkarpoje kauniečiai pasigedo vieno labai svarbaus dalyko | Kas vyksta Kaune

Intensyvioje kelio atkarpoje kauniečiai pasigedo vieno labai svarbaus dalyko

„Kas vyksta Kaune“ skaitytoja atkreipė dėmesį, kad į Vaišvydavą saugiai patekti galima tik automobiliu arba viešuoju transportu, bet ir šis važiuoja retai. Apie šaligatvius Vaišvydavos plente, Didžiojoje gatvėje galima tik pasvajoti. Kauno savivaldybė teigia, kad problema žinoma ir jai ieškoma sprendimų.

„Ką tik paskaičiau gyventojų nusiskundimus dėl šaligatvio nebuvimo IX forto gatvėje. Analogiška situacija yra pakeliui į Vaišvydavą. Nuo pat hidroelektrinės žiedo link Vaišvydavos per Zuikinę nėra jokio šaligatvio. Propaguojama sveika gyvensena, dviračiai. Deja, nei vieni, nei tuo labiau su vaikais negalime iš Vaišvydavos link centro pajudėti nei dviračiais, nei paspirtukais, nei pėsčiomis. O kelias iš Vaišvydavos per Zuikinę yra vienintelis, kuriuo galima pasiekti centrą.

Kiek rašyta prašymų, Vaišvydava miesto valdžios nedomina. Pačioje Vaišvydavoje esantys šaligatviai remonto nematę nuo gyvenvietės įkūrimo. Bet ką čia šaligatviai, jei net autobusų stotelėse yra tik suoliukai be jokių stoginių pasislėpti nuo vėjo ir lietaus. Autobusų važiavimo grafikas irgi prastai sudėliotas. Vaišvydava kaip ir miesto mikrorajonas, bet autobusai kursuoja labai retai…

Būtų naudinga, jei tokias problemas iškeltumėte viešumon. Gal bent tada būtų atkreiptas dėmesys į atokesnius miesto mikrorajonus. Meras taip norėjo didinti miestą rajonų sąskaita, deja, net esamomis teritorijomis negebama pasirūpinti. Apie kokią plėtrą gali būti kalba?..“ – situaciją nupasakojo naujienų portalo skaitytoja, pasidalijusi Vaišvydavos plento nuotraukomis.

Pasak moters, seniūnaičiai vietos bendruomenės vardu dėl šaligatvių kreipėsi į savivaldybę. Kaunietė negalėjo nurodyti, kokį atsakymą gavo, jeigu jo sulaukė.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare nurodė, kad situacija dėl kelio nuo vadinamojo HES’o link Vaišvydavos per Zuikinę žinoma.

„Šioje vietoje įrengti net ir paprasčiausią šaligatvį yra sudėtinga, kadangi dalis kelio apsupta miško. Visgi ieškosime sprendinių, kaip ateityje galėtume šią problemą išspręsti. Lygiagrečiai planuosime Didžiosios ir Piliuonos gatvių sutvarkymą“, – konkrečių planų A. Pakalniškis neįvardijo.

Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius pridūrė, kad planuojant viešojo transporto tvarkaraščius stebimi kelionių srautai ir vertinamas didėjantis maršrutų poreikis.

„Maršrutai, besijungiantys su Kauno rajonu, yra planuojami kartu su Kauno rajono savivaldybės administracija. Paprastai viešojo transporto infrastruktūros pokyčius deriname kartu su gatvių atnaujinimu“, – M. Matusevičius leido suprasti, kad naujos stotelės Vaišvydavoje bus įrengtos rekonstruojant gatvę.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA