Duobėtos gatvės Kaune lyginamos vos du kartus per metus: tuoj pasipils skundai | Kas vyksta Kaune

Duobėtos gatvės Kaune lyginamos vos du kartus per metus: tuoj pasipils skundai

/ Skaitytojo Manto nuotr.

Žvyruotos gatvės Kauno gyventojams ne naujiena, bet jų būklė vairuotojus verčia griebtis už galvos. Linksmieji kalneliai įvairiose miesto gatvėse gali priversti apsilankyti automobilių servise dažniau nei to norėtųsi, bet miesto atstovų teigimu, greideriuoti žvyruotas gatves mieste pakanka vos porą kartų per metus.

„Norėjau paklausti… Kiek Kaune šiuo metu greiderių vykdo darbus, kiek vienetų Kauno miestas turi nuosavų ar visi yra samdomi rangovai? Nes žvyrkelių būklė sparčiai prastėja, tuoj pasipils skundai… o numatytų darbų planuose nėra“, – teiravosi skaitytojas Mantas.

Atsiųstose nuotraukose matyti Armališkių gatvė, esanti Vaišvydavoje.

Situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, kurio teigimu, greideriavimo darbai atliekami pagal poreikį ir jie vykdomi vos du kartus per metus.

„Mieste žvyruotų gatvių greideriavimas vyksta 2 kartus – rudenį ir pavasarį. Darbai gali būti atlikti papildomai, jeigu gyventojai kreipiasi, o specialistai, įvertinę situaciją, išties mato tam poreikį. Pavyzdžiui, vien per šiuos metus Juodelynės gatvė tvarkyta 4 kartus.

Savivaldybė greideriavimo darbams atlikti samdo įmonę, kuri prižiūri žvyruotas miesto gatves pagal užsakymus. Rangovas pagal sutarties technines specifikacijas įpareigotas skirti ne mažiau kaip 2 greiderius darbams atlikti“, – teigia A. Pakalniškis.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA