Kardinolas S. Tamkevičius mini 85-ąjį gimtadienį: Kaunas siunčia sveikinimą | Kas vyksta Kaune

Kardinolas S. Tamkevičius mini 85-ąjį gimtadienį: Kaunas siunčia sveikinimą

Sigitas Tamkevičius / R. Tenio nuotr.

Lapkričio 7-ąją dieną Jo Eminencija kardinolas Sigitas Tamkevičius mini 85-ąjį savo gimtadienį. Šios šventės proga Kauno miesto savivaldybė visų kauniečių vardu siunčia sveikinimą.

„Šiandien 85-ąjį gimtadienį švenčia Kauno miesto garbės pilietis, Jo Eminencija kardinolas Sigitas Tamkevičius. Visų kauniečių vardu siunčiame šilčiausius sveikinimus!

Jūsų nuveikti darbai, neblėstantis tikėjimas ir ištikimybė vertybėms – pavyzdys kiekvienam mūsų“, – antradienį sveikinimu S. Tamkevičiui feisbuke pasidalijo Kauno miesto savivaldybė.

Visų kauniečių vardu kardinolui S. Tamkevičiui linkėta tvirtos sveikatos, energijos bei su kaupu grįžtančios šviesos, kuri dosniai dalijama kitiems.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad S. Tamkevičius studijavo Kauno tarpdiecezinėje kunigų seminarijoje, buvo įšventintas kunigu. Taip pat dirbo vikaru skirtingose parapijose. Kaip rašoma Visuotinėje lietuvių enciklopedijoje, 1969 m. už akciją dėl Kauno kunigų seminarijos sovietų valdžia uždraudė eiti kunigo pareigas.

Kardinolas S. Tamkevičius yra apdovanotas Gedimino ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi (1998), Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro kryžiumi (2002). S. Šalkauskio premija (1997), Laisvės premija (2013), Stasio Lozoraičio premija Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą (2018).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA