Paskutiniai legendinio „Merkurijaus“ likučiai baigiami sulyginti su žeme | Kas vyksta Kaune

Paskutiniai legendinio „Merkurijaus“ likučiai baigiami sulyginti su žeme

/ R. Tenio nuotr.

Šių metų pirmoje pusėje pradėti statybos darbai buvusio „Merkurijaus“ vietoje įgauna pagreitį. Šiomis dienomis baigiamos ardyti senos konstrukcijos ir pradedami naujojo pastatų komplekso pamatinių polių įrengimo darbai. Tiesa, iškilmingo atidarymo dar teks palaukti kelis metus.

„Kaune, Laisvės al. 60, legendinės parduotuvės „Merkurijus“ vietoje, vyksta statybos darbai. Šiuo metu atliekami senų konstrukcijų demontavimo ir pradėti pamatinių polių įrengimo darbai čia iškilsiančiam daugiafunkciam 30.000 kvadratinių metrų ploto trijų korpusų pastatų kompleksui. Artimiausiu metu bus pradėti ir požeminės automobilių stovėjimo aikštelės konstrukcijų įrengimo darbai“, – apie šiuo metu vykdomus darbus statybvietėje kalbėjo buvusį „Murkurijų“ įsigijusios „Litvaldos“ įmonių grupės atstovai.

Erdvės visų norams

Daugiafunkcinis kompleksas jungs konferencijų, renginių, kultūros, meno ir parodų erdves, laisvalaikio operatorius, parduotuves, paslaugų vietas, restoranus ir gastronomijos erdvę. Planuojama, kad bendras jų plotas sudarys daugiau nei 5.000 kvadratinių metrų. Komplekse duris atvers ir visame pasaulyje gerai žinomo prekės ženklo viešbučių tinklas su 130 kambarių.

Taip pat, naujajame pastatų komplekse per kelis aukštus įsikurs ir 48 prabangūs apartamentai, dalis jų – su įspūdingą vaizdą atveriančiomis terasomis, taip pat bus įrengtos ir šiuolaikiškos A+ klasės biurų erdvės, užimsiančios 5.500 kvadratinių metrų, o požeminėje pastatų komplekso dalyje bus įrengta dviejų aukštų požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, pranešė projekto atstovai.

Statybvietė Merkurijaus vietoje
Statybvietė „Merkurijaus“ vietoje / R. Tenio nuotr.

Gali atsieiti daugiau nei 50 mln. eurų

Anksčiau skaičiuota, kad pirmuoju statybų etapu investicijos į šį verslo objektą sudarys daugiau kaip 19 mln. Eur be PVM. Šio etapo metu numatyta įrengti visas pastato konstrukcijas (pamatus, kolonas, perdangas ir kt.) ir dalį inžinerinių tinklų. Visas projektas gali atsieiti daugiau nei 50 mln. eurų.

Pristatant projektą, „Litvalda“ nurodė, kad naujojo daugiafunkcio prekybos ir paslaugų centro statybos bus vykdomos žymaus Kauno architekto Algimanto Kančo 2008 m. parengto projekto pagrindu, adaptavus jį pagal dabartinius techninius reikalavimus bei rinkos poreikius.

„Kaip numatyta A. Kančo projekte, pastato architektūrinis sprendimas pasirinktas toks, kad būtų atpažįstami buvusio „Merkurijaus“ bruožai: išlaikytas pastato aukštingumas, architektūra sąveikauja su priešais esančiu „Pienocentru“, – tuomet teigė įmonių grupei „Litvalda“ atstovaujančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Planuojama, kad naujasis pastatų kompleksas duris atvers 2026 m.

Kovo 15 d. pasirašius sutartį, šio verslo objekto statybų ir jų priežiūros darbai patikėti UAB „Litana ir ko“.

2018 m. buvusį „Merkurijų“ kartu su statiniais ir parengtu rekonstrukcijos projektu už 5,5 mln. eurų įsigijo įmonių grupė „Litvalda“. Kontrolinis įmonės akcijų paketas priklauso Augustinui Rakauskui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA