Žuvusios 19-metės mama išliejo skausmą: prašiau dukters, kad nedraugautų su šiuo vaikinu | Kas vyksta Kaune

Žuvusios 19-metės mama išliejo skausmą: prašiau dukters, kad nedraugautų su šiuo vaikinu

Lrytas.lt / Vygandas Trainys 2023/01/02 18:22
Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

„Prašiau dukters, kad nutrauktų ryšius su vaikinu, kuris lemtingą naktį sėdo prie vairo, bet ji nepaklausė“, – žiniasklaidai pasakojo per tragišką avariją Kaune žuvusios 19-metės motina. Gruodžio 30-osios naktį į stulpą įsirėžus BMW, mergina mirė vietoje, o jos bendraamžio būklė išlieka sunki.

Policijos pareigūnai vakar dar negalėjo apklausti Kauno klinikose gydomo 19-mečio, kuris tiktai vienas žino, kas vyko paskutinėmis akimirkomis iki avarijos, dėl kokių priežasčių automobilis nulėkė nuo kelio.

Įtariama, kad greitis buvo didžiulis – „BMW 320“, kuriuo važiavo jauna pora, nuo smūgio lūžo per pusę. Keleivė iškrito iš automobilio, o prispaustą jos draugą ištraukė ugniagesiai.

„Jei važiuotų 50–60 kilometrų per valandą greičiu, tokio baisaus vaizdo tikriausiai neišvystume“, – svarstė pareigūnai. Pasak tyrimui vadovaujančio Kauno prokuroro Osvaldo Stadaliaus, greitis, blaivumas ir kitos svarbios aplinkybės turėtų paaiškėti sulaukus kraujo tyrimo rezultatų, atlikus techninę ekspertizę.

Portalo lrytas.lt duomenimis, vaikinas vairavo savo šeimos nariui priklausantį automobilį. Anksčiau jis nebuvo patekęs į policijos akiratį.

Poros pažintis užsimezgė praėjusį pavasarį – mamai susidarė įspūdis, kad jaunuolis yra pavydaus, valdingo būdo, nenorėjęs, kad dukra nutrauktų su juo saitus. Likus maždaug dviem savaitėms iki nelaimės mergina pranešė motinai jau nedraugaujanti su šiuo jaunuoliu, bet paaiškėjo, kad ryšiai nenutrūko.

Kaune, Kalniečių rajone 19-metė gyveno su savo tėvu ir močiute. Motiną paskutinį kartą ji aplankė gruodžio 29-osios vakarą. Pavakarieniavusi pas mamą, mergina grįžo į namus apie 21 valandą, o praėjus maždaug dviem valandoms, išvyko su draugu.

„Paprašiau grįžti pirmą valandą nakties. Kur jiedu išvažiuoja, nesakė“, – bendraudamas su portalu lrytas.lt, prisiminė žuvusiosios tėvas. Dukra prieš išvykdama jam neatrodė išsigandusi ar prislėgta, vėliau mamai dar parašė šiltą žinutę.

Motinai po tragedijos buvo pranešta apie skaitytojo komentarą, kad galimai tas pats BMW prieš pat avariją dideliu greičiu lėkė netoli nuo jos vietos, Karaliaus Mindaugo prospektu. Tragedija įvyko maždaug 3 valandą, kai nesuvaldytas automobilis trenkėsi į stulpą maždaug už 6 kilometrų nuo merginos namų. Pora tuo metu važiavo link VI forto.

„Pirminiais duomenimis, avarija įvyko nesilaikant visų būtinų atsargumo priemonių – vairuotojas nepasirinko saugaus greičio, neįvertino kelio dangos, oro sąlygų“, – portalui pranešė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė.

Mergina žuvo, o daugybinius sužalojimus patyręs jaunuolis buvo pristatytas į reanimaciją. Pareigūnai pirmadienį informavo, jog jo būklė tebėra sunki. Žuvusios kaunietės mama svarstė, kad kelyje tarp judviejų galėjo kilti ginčas, o barnis turėjo įtakos avarijai.

Merginos tėvas apie vaikiną neatsiliepė blogai: „Dukra pasakojo, kad jis ramaus būdo, nekonfliktiškas. Kiek girdėjau, ir prie vairo jis būdavo atsargus. Tačiau faktai verčia manyti, kad tragišką naktį jis vairavo neatsakingai.“

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA